Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Zico ?, Tigana ?, Gerets ?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
    Gönderim Zamanı: 21-09-2006 Saat 19:35
Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
Bu sezonun en büyük hayal kırıklığını hiç kuşkusuz 100. yılını kutlayan Fenerbahçe yaşıyor.
55 milyon Euro harcayarak kadrosuna takviye yapan F.Bahçe, Avrupa’da hayal kırıklığı yaşatıyor, ligde eleştiriliyor. Ligde 6 maçın 3’ünü kaybeden Beşiktaş’ta Tigana’nın koltuğu sallanıyor. G.Saray, geçen sezonki görüntüsünün uzağında. Trabzonspor Lazaroni’ye 4 hafta dayanabildi.

"Parayla saadet olmaz" sözü, dört büyük takımımızın bu sezonki görüntüsüyle bire bir örtüşüyor. Kaybettikleri toplam 22 puanla, son 17 sezonun en başarısız görüntüsünü sergileyen Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray’ın yanı sıra, 30 milyon YTL üzerinde para harcayarak tarihinde görülmemiş bir cömertlik (!) sergileyen Trabzonspor’un aldığı başarısız sonuçlar taraftarlarını üzüyor. Kısacası, milyonları peşinden sürükleyen dört büyük takıma gönül verenler mutlu değil.

Aslan’ın tesellisi Devler Ligi

Geçen sezonki performansıyla şampiyonluğa ulaşan G.Saray, dört büyük takım içerisinde transfere en az para harcayan kulüp. Carrusca, Inamoto, Mehmet Topal, Okan ve Tolga ile kadrosunu güçlendiren ve 5 oyuncu için kasasından sadece 3 milyon Euro çıkan sarı kırmızılılar, sezona iyi bir başlangıç yapamadı. İki penaltı kaçırdığı Ankaraspor karşısında 1-1’lik skorla 2 puan kaybeden Cimbom, farklı Kayserispor galibiyetinin ardından 3 maçından da -Vestel Manisaspor, Gaziantepspor ve Denizlispor- 1’er puanla ayrılırken eleştiri okları teknik direktör Erik Gerets’e yöneliyordu.

Çek rakibi Mleda Boleslav’ı safdışı bırakarak Şampiyonlar Ligi’ne adını yazdıran G.Saray’da taraftarların en büyük tesellisi, takımlarını 3 yıl aradan sonra devlerin arenasında görmek oldu. Ancak ne var ki, Olimpiyat Stadı’nda Fransız temsilcisi Bordeaux ile golsüz berabere kalan G.Saray, taraftarlarını bir kez daha üzüyordu. G.Saray, sezonun ilk derbi maçında Beşiktaş’ı 1-0’la geçerken teknik direktör Erik Gerets az da olsa rahatlıyordu.

55 milyon Euro’luk fiyasko

Geçen sezon avuçlarının içerisindeki şampiyonluğu ezeli rakibi G.Saray’a adeta hediye eden sarı lacivertliler, yola Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico ile başlarken, Lugano, Edu, Kezman, Deivid, Tümer ve Uğur Boral takviyeli yeni kadrosu için 55 milyon Euro’luk bir harcama yapıyordu. Ancak, harcanan paralarla orantılı değildi sarı lacivertlilerin saha içi sonuçları...

Dinamo Kiev’e elenince Şampiyonlar Ligi hayalini başlamadan bitiren F.Bahçe, UEFA Kupası’nda amatör futbolculardan kurulu adı sanı duyulmamış Danimarka temsilcisi Randers karşısında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2-1 güç bela kazanılan ilk maç sonrası yerden yere vuruluyordu. Sakaryaspor yenilgisinin ardından Sivasspor beraberliği ve oynanan kötü futbol, Zico’nun gönderileceği söylentilerini de beraberinde getiriyordu.

Tigana’nın güvencesi tazminatı

Beşiktaş’ın görüntüsü de Fenerbahçe’den farksız. Kadrosunu 9 yeni oyuncu ile takviye eden, 5 milyon Euro tutan bonservisini Ülker firmasına aldırdığı Arjantinli Delgado dışındaki futbolcular için toplam 11 milyon 700 bin dolar harcama yapan Kartal’ın güçlü kadrosuna rağmen ligde başarısız sonuçlar alması, taraftarının sabrının taşmasına neden oldu.

Aralarında G.Saray derbisi de olmak üzere geride kalan 6 maçın 3’ünü kaybeden siyah beyazlıların UEFA Kupası’nda CSKA Sofya’yı 2-0 yenmesi, yönetimin Tigana’ya olan desteğinin devam etmesini sağlıyor. Ancak, alınacak bir-iki kötü sonuçtan sonra 4.6 milyon Euro’luk tazminatına bakılmaksızın Fransız hocanın gönderilmesinin gündeme geleceği belirtiliyor.

Lazaroni’ye 4 hafta dayandılar

30 milyon YTL’yi aşan transfer harcamasıyla dikkat çeken Trabzonspor’da yönetim, Brezilyalı hocası Sebastiao Lazaroni’ye sadece 4 hafta dayanabildi. UEFA Kupası’nda Rum temsilcisi APOEL’i güç bela eleyen bordo mavililer, 5. haftada göreve getirilen Ziya Doğan’ın rüzgarıyla Beşiktaş’ı yense de, Hüseyin Avni Aker’deki Osasuna ve Konyaspor beraberlikleri umutsuzluğa sürükledi Trabzonspor’u... Umut Bulut, Ersen Martin, Marcelinho, Musampa’nın transferleriyle kağıt üzerinde güçlü bir kadro oluştursa da Trabzonspor, Rusya’ya sattığı kaptanı Fatih Tekke’yi mumla arıyor.

Üç büyükler sınıfta kaldı

Geride kalan 6 haftada toplam 22 puan kaybeden Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray, ligde son 17 sezonun en kötü performansını sergiliyor.

Vestel Manisaspor liderlik koltuğuna oturduğu 6. hafta sonunda Türk futbolunun üç büyüğü; Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray sınıfta kaldı. Bu dönemde toplam 22 puan kaybeden üç büyükler, ligde son 17 sezonun en kötü performansını sergiliyor.

Ligde geride kalan 6 maç sonrasında Beşiktaş 9, G.Saray 8, F.Bahçe de 5 puan yitirirken, toplamda 22 puanlık kayıp, son 17 sezonun rekoru olarak kayıtlara geçti. Üç büyükler daha önce en son 1989-1990 sezonunda birlikte 6. maçlar sonunda 22 puan yitirmişti. Söz konusu sezonda 6. hafta sonunda G.Saray 11, Beşiktaş 8, F.Bahçe de 3 puanı rakiplerine kaptırmıştı.

Öte yandan Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray, bu dönem içinde birlikte en başarılı sezonlarını 1994-1995 sezonunda geçirmiş, 6. hafta sonunda toplamda sadece 8 puan yitirmişlerdi.

Hürriyet
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.172 Saniyede Yüklendi.