Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zico ?, Tigana ?, Gerets ?

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Futbol Genel
Forum Tanımlaması: Tüm takýmlar...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1381
Tarih: 02-06-2024 Saat 22:15


Konu: Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
Mesaj Tarihi: 21-09-2006 Saat 19:35
Zico ?, Tigana ?, Gerets ?
Bu sezonun en büyük hayal kýrýklýðýný hiç kuþkusuz 100. yýlýný kutlayan Fenerbahçe yaþýyor.
55 milyon Euro harcayarak kadrosuna takviye yapan F.Bahçe, Avrupa’da hayal kýrýklýðý yaþatýyor, ligde eleþtiriliyor. Ligde 6 maçýn 3’ünü kaybeden Beþiktaþ’ta Tigana’nýn koltuðu sallanýyor. G.Saray, geçen sezonki görüntüsünün uzaðýnda. Trabzonspor Lazaroni’ye 4 hafta dayanabildi.

"Parayla saadet olmaz" sözü, dört büyük takýmýmýzýn bu sezonki görüntüsüyle bire bir örtüþüyor. Kaybettikleri toplam 22 puanla, son 17 sezonun en baþarýsýz görüntüsünü sergileyen Beþiktaþ, F.Bahçe ve G.Saray’ýn yaný sýra, 30 milyon YTL üzerinde para harcayarak tarihinde görülmemiþ bir cömertlik (!) sergileyen Trabzonspor’un aldýðý baþarýsýz sonuçlar taraftarlarýný üzüyor. Kýsacasý, milyonlarý peþinden sürükleyen dört büyük takýma gönül verenler mutlu deðil.

Aslan’ýn tesellisi Devler Ligi

Geçen sezonki performansýyla þampiyonluða ulaþan G.Saray, dört büyük takým içerisinde transfere en az para harcayan kulüp. Carrusca, Inamoto, Mehmet Topal, Okan ve Tolga ile kadrosunu güçlendiren ve 5 oyuncu için kasasýndan sadece 3 milyon Euro çýkan sarý kýrmýzýlýlar, sezona iyi bir baþlangýç yapamadý. Ýki penaltý kaçýrdýðý Ankaraspor karþýsýnda 1-1’lik skorla 2 puan kaybeden Cimbom, farklý Kayserispor galibiyetinin ardýndan 3 maçýndan da -Vestel Manisaspor, Gaziantepspor ve Denizlispor- 1’er puanla ayrýlýrken eleþtiri oklarý teknik direktör Erik Gerets’e yöneliyordu.

Çek rakibi Mleda Boleslav’ý safdýþý býrakarak Þampiyonlar Ligi’ne adýný yazdýran G.Saray’da taraftarlarýn en büyük tesellisi, takýmlarýný 3 yýl aradan sonra devlerin arenasýnda görmek oldu. Ancak ne var ki, Olimpiyat Stadý’nda Fransýz temsilcisi Bordeaux ile golsüz berabere kalan G.Saray, taraftarlarýný bir kez daha üzüyordu. G.Saray, sezonun ilk derbi maçýnda Beþiktaþ’ý 1-0’la geçerken teknik direktör Erik Gerets az da olsa rahatlýyordu.

55 milyon Euro’luk fiyasko

Geçen sezon avuçlarýnýn içerisindeki þampiyonluðu ezeli rakibi G.Saray’a adeta hediye eden sarý lacivertliler, yola Brezilyalý teknik direktör Arthur Zico ile baþlarken, Lugano, Edu, Kezman, Deivid, Tümer ve Uður Boral takviyeli yeni kadrosu için 55 milyon Euro’luk bir harcama yapýyordu. Ancak, harcanan paralarla orantýlý deðildi sarý lacivertlilerin saha içi sonuçlarý...

Dinamo Kiev’e elenince Þampiyonlar Ligi hayalini baþlamadan bitiren F.Bahçe, UEFA Kupasý’nda amatör futbolculardan kurulu adý saný duyulmamýþ Danimarka temsilcisi Randers karþýsýnda Þükrü Saracoðlu Stadý’nda 2-1 güç bela kazanýlan ilk maç sonrasý yerden yere vuruluyordu. Sakaryaspor yenilgisinin ardýndan Sivasspor beraberliði ve oynanan kötü futbol, Zico’nun gönderileceði söylentilerini de beraberinde getiriyordu.

Tigana’nýn güvencesi tazminatý

Beþiktaþ’ýn görüntüsü de Fenerbahçe’den farksýz. Kadrosunu 9 yeni oyuncu ile takviye eden, 5 milyon Euro tutan bonservisini Ülker firmasýna aldýrdýðý Arjantinli Delgado dýþýndaki futbolcular için toplam 11 milyon 700 bin dolar harcama yapan Kartal’ýn güçlü kadrosuna raðmen ligde baþarýsýz sonuçlar almasý, taraftarýnýn sabrýnýn taþmasýna neden oldu.

Aralarýnda G.Saray derbisi de olmak üzere geride kalan 6 maçýn 3’ünü kaybeden siyah beyazlýlarýn UEFA Kupasý’nda CSKA Sofya’yý 2-0 yenmesi, yönetimin Tigana’ya olan desteðinin devam etmesini saðlýyor. Ancak, alýnacak bir-iki kötü sonuçtan sonra 4.6 milyon Euro’luk tazminatýna bakýlmaksýzýn Fransýz hocanýn gönderilmesinin gündeme geleceði belirtiliyor.

Lazaroni’ye 4 hafta dayandýlar

30 milyon YTL’yi aþan transfer harcamasýyla dikkat çeken Trabzonspor’da yönetim, Brezilyalý hocasý Sebastiao Lazaroni’ye sadece 4 hafta dayanabildi. UEFA Kupasý’nda Rum temsilcisi APOEL’i güç bela eleyen bordo mavililer, 5. haftada göreve getirilen Ziya Doðan’ýn rüzgarýyla Beþiktaþ’ý yense de, Hüseyin Avni Aker’deki Osasuna ve Konyaspor beraberlikleri umutsuzluða sürükledi Trabzonspor’u... Umut Bulut, Ersen Martin, Marcelinho, Musampa’nýn transferleriyle kaðýt üzerinde güçlü bir kadro oluþtursa da Trabzonspor, Rusya’ya sattýðý kaptaný Fatih Tekke’yi mumla arýyor.

Üç büyükler sýnýfta kaldý

Geride kalan 6 haftada toplam 22 puan kaybeden Beþiktaþ, F.Bahçe ve G.Saray, ligde son 17 sezonun en kötü performansýný sergiliyor.

Vestel Manisaspor liderlik koltuðuna oturduðu 6. hafta sonunda Türk futbolunun üç büyüðü; Beþiktaþ, F.Bahçe ve G.Saray sýnýfta kaldý. Bu dönemde toplam 22 puan kaybeden üç büyükler, ligde son 17 sezonun en kötü performansýný sergiliyor.

Ligde geride kalan 6 maç sonrasýnda Beþiktaþ 9, G.Saray 8, F.Bahçe de 5 puan yitirirken, toplamda 22 puanlýk kayýp, son 17 sezonun rekoru olarak kayýtlara geçti. Üç büyükler daha önce en son 1989-1990 sezonunda birlikte 6. maçlar sonunda 22 puan yitirmiþti. Söz konusu sezonda 6. hafta sonunda G.Saray 11, Beþiktaþ 8, F.Bahçe de 3 puaný rakiplerine kaptýrmýþtý.

Öte yandan Beþiktaþ, F.Bahçe ve G.Saray, bu dönem içinde birlikte en baþarýlý sezonlarýný 1994-1995 sezonunda geçirmiþ, 6. hafta sonunda toplamda sadece 8 puan yitirmiþlerdi.

Hürriyet


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat