Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "Tökezleyenlere omuz verelim"
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"Tökezleyenlere omuz verelim"

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "Tökezleyenlere omuz verelim"
    Gönderim Zamanı: 12-03-2006 Saat 20:03
"Tökezleyenlere omuz verelim"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti içi muhalefete yönelik önemli mesajlar vererek, "Seyir halindeyken yapılan hatalar olabilir. Yolculuk esnasında tökezleyenler de olabilir, gücü azalanlar da olabilir. Burada bizim görevimiz tökezleyen, takatı çekilen arkadaşlarımıza da omuz verip hizmet kervanından geri kalmamalarını sağlamaktır" dedi. Erdoğan, AK Parti'nin birlik ve beraberliğini kaybedeceğini zannedenlerin, kendilerini tanımadığını da ifade ederek, "Onlara farklılığımızı fark ettirmek hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam Kampı'nda yaptığı konuşmada, parti içi muhalefete dönük de önemli mesajlar verdi. Muhalif milletvekillerini gözden çıkarmayacaklarının sinyalini veren Erdoğan, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Bu tür buluşmaların daha çok kaynaşmaya ve gönül bağını güçlendirmeye yönelik olduğunun altını çizen Erdoğan, uzun soluklu yolda sürekli yenilenme ve tazelenme gerektiğini vurguladı. Ortak akılla birlikte hareket edilmesi halinde yanlışların giderilmiş olacağını belirten Erdoğan, "Yanlışlarımızı gidermede özeleştiri yapmak yol gösterici olabilir. Her şeyin mükemmel olduğunu düşünürsek emeklerimizin bereketini heba ederiz. Beraberliğimiz rüzgarın armağan ettiği bir yol arkadaşlığı olmamalıdır" diye konuştu.

"Bütün arkadaşlardan ricam, halen seyir halinde olan bir hükümet olduğumuzu asla unutmamalıdırlar" diyerek parti içi muhalefete de seslenen Başbakan Erdoğan, buralara kolay gelmediklerini, yürüyüşlerinin kısa vadeli değil uzun soluklu bir yürüyüş olduğunu söyledi. Bu yürüyüşün sağlıklı olabilmesi için birilerinin olumsuz bakışlarına asla fırsat verilmemesini isteyen Erdoğan, "Seyir halindeyken yapılan hatalar olabilir. Yolculuk esnasında tökezleyenler de olabilir, gücü azalanlar da olabilir. Burada bizim görevimiz tökezleyen, takatı çekilen arkadaşlarımıza da omuz verip hizmet kervanından geri kalmamalarını sağlamaktır" şeklinde konuştu. Bu davaya inanmış olan insanların birbirlerine inanması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, parti içi muhalefete yönelik şu mesajları verdi:

"Bunu başarabiliyorsak o zaman onlar ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam ederiz. Kimse, bizim birlik ve bütünlüğümüzü zedelemeye, siyasi irademizi zaafa uğratmaya muktedir olmamalıdır, olamayacaktır. Birlik ve beraberliğimizi kaybedeceğimizi zannedenler bizi tanımıyor. Onlara farklılığımızı fark ettirmek hepimizin boynunun borcudur."

"NEDEN DİK DURMAMIZ GEREKTİĞİNİ İYİ DÜŞÜNÜN"

Milletin umutlarını, hayallerini bir an bile akıllarından çıkarmamalarını gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bazı çevrelerin AK Parti ile milletin arasını açmaya çalıştığını dile getirdi. AK Parti'nin milletle gönül bağını arızaya uğratmak isteyenler olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu çevrelerin Türkiye'nin başarılarından mutlu olmadığını ifade etti. Erdoğan, "Bu ülkeyi sevmeyenler insanımızın birliğini istemeyenler var. Türkiye'nin merkezi güç olmasından rahatsız olanlar var. Bu ülkenin hızını kesmeye, dikkati dağıtmaya, heyecanını köreltmeye çalışanlar var. Bütün bunların farkında olmamız ve bu şuurda hareket etmemiz lazım. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin ilk hedefinin AK Parti olduğunu hepimizin iyi düşünmesi gerekir. Neden dik durmamız, neden bütün kalmamız gerektiğini, neden birbirimizle gönül bağımızı sağlam tutmamız gerektiğini çok iyi düşünmemiz ve muhasebe etmemiz gerekir. Milletin elinde bir çetele var, yaptıklarımızı değerlendiriyorlar. Bu çetelenin altında sizin de imzanız var" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan konuşmasında 'türban sorunu'nun çözümü konusunda da önemli mesajlar verdi. AK Parti döneminde hak ve özgürlükler konusunda çok şey yapıldığını dile getiren Erdoğan, ancak ideal noktaya gelmediklerini söyledi. Hala çeşitli nedenlerle mağduriyet yaşayan vatandaşlar ve insanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, hak ve özgürlükler, demokrasi lehine pek çok mesafeler alındığının da ortada olduğunu vurguladı. Erdoğan, türban sorununu çözeceklerinin mesajını vererek, "Yıllardır kemikleşmiş bazı problemleri aşmak kolay olmuyor. İnşallah Türkiye'yi germeden mutabakat noktalarını yakalayarak bütün mağduriyetleri giderme niyetindeyiz, giderme kararlılığındayız. Bu ülkeyi karanlık noktalardan ve gölgelerden arındıracağız. Bu konudaki samimiyetimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.190 Saniyede Yüklendi.