Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"Tökezleyenlere omuz verelim"

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=373
Tarih: 04-06-2024 Saat 17:55


Konu: "Tökezleyenlere omuz verelim"
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: "Tökezleyenlere omuz verelim"
Mesaj Tarihi: 12-03-2006 Saat 20:03
"Tökezleyenlere omuz verelim"
AK Parti Genel Baþkaný ve Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, parti içi muhalefete yönelik önemli mesajlar vererek, "Seyir halindeyken yapýlan hatalar olabilir. Yolculuk esnasýnda tökezleyenler de olabilir, gücü azalanlar da olabilir. Burada bizim görevimiz tökezleyen, takatý çekilen arkadaþlarýmýza da omuz verip hizmet kervanýndan geri kalmamalarýný saðlamaktýr" dedi. Erdoðan, AK Parti'nin birlik ve beraberliðini kaybedeceðini zannedenlerin, kendilerini tanýmadýðýný da ifade ederek, "Onlara farklýlýðýmýzý fark ettirmek hepimizin boynunun borcudur" diye konuþtu.

Baþbakan Erdoðan, partisinin Kýzýlcahamam Kampý'nda yaptýðý konuþmada, parti içi muhalefete dönük de önemli mesajlar verdi. Muhalif milletvekillerini gözden çýkarmayacaklarýnýn sinyalini veren Erdoðan, birlik ve beraberlik çaðrýsý yaptý. Bu tür buluþmalarýn daha çok kaynaþmaya ve gönül baðýný güçlendirmeye yönelik olduðunun altýný çizen Erdoðan, uzun soluklu yolda sürekli yenilenme ve tazelenme gerektiðini vurguladý. Ortak akýlla birlikte hareket edilmesi halinde yanlýþlarýn giderilmiþ olacaðýný belirten Erdoðan, "Yanlýþlarýmýzý gidermede özeleþtiri yapmak yol gösterici olabilir. Her þeyin mükemmel olduðunu düþünürsek emeklerimizin bereketini heba ederiz. Beraberliðimiz rüzgarýn armaðan ettiði bir yol arkadaþlýðý olmamalýdýr" diye konuþtu.

"Bütün arkadaþlardan ricam, halen seyir halinde olan bir hükümet olduðumuzu asla unutmamalýdýrlar" diyerek parti içi muhalefete de seslenen Baþbakan Erdoðan, buralara kolay gelmediklerini, yürüyüþlerinin kýsa vadeli deðil uzun soluklu bir yürüyüþ olduðunu söyledi. Bu yürüyüþün saðlýklý olabilmesi için birilerinin olumsuz bakýþlarýna asla fýrsat verilmemesini isteyen Erdoðan, "Seyir halindeyken yapýlan hatalar olabilir. Yolculuk esnasýnda tökezleyenler de olabilir, gücü azalanlar da olabilir. Burada bizim görevimiz tökezleyen, takatý çekilen arkadaþlarýmýza da omuz verip hizmet kervanýndan geri kalmamalarýný saðlamaktýr" þeklinde konuþtu. Bu davaya inanmýþ olan insanlarýn birbirlerine inanmasý gerektiðinin altýný çizen Erdoðan, parti içi muhalefete yönelik þu mesajlarý verdi:

"Bunu baþarabiliyorsak o zaman onlar ne yaparsa yapsýn biz yolumuza devam ederiz. Kimse, bizim birlik ve bütünlüðümüzü zedelemeye, siyasi irademizi zaafa uðratmaya muktedir olmamalýdýr, olamayacaktýr. Birlik ve beraberliðimizi kaybedeceðimizi zannedenler bizi tanýmýyor. Onlara farklýlýðýmýzý fark ettirmek hepimizin boynunun borcudur."

"NEDEN DÝK DURMAMIZ GEREKTÝÐÝNÝ ÝYÝ DÜÞÜNÜN"

Milletin umutlarýný, hayallerini bir an bile akýllarýndan çýkarmamalarýný gerektiðini vurgulayan Erdoðan, bazý çevrelerin AK Parti ile milletin arasýný açmaya çalýþtýðýný dile getirdi. AK Parti'nin milletle gönül baðýný arýzaya uðratmak isteyenler olduðuna dikkati çeken Erdoðan, bu çevrelerin Türkiye'nin baþarýlarýndan mutlu olmadýðýný ifade etti. Erdoðan, "Bu ülkeyi sevmeyenler insanýmýzýn birliðini istemeyenler var. Türkiye'nin merkezi güç olmasýndan rahatsýz olanlar var. Bu ülkenin hýzýný kesmeye, dikkati daðýtmaya, heyecanýný köreltmeye çalýþanlar var. Bütün bunlarýn farkýnda olmamýz ve bu þuurda hareket etmemiz lazým. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin ilk hedefinin AK Parti olduðunu hepimizin iyi düþünmesi gerekir. Neden dik durmamýz, neden bütün kalmamýz gerektiðini, neden birbirimizle gönül baðýmýzý saðlam tutmamýz gerektiðini çok iyi düþünmemiz ve muhasebe etmemiz gerekir. Milletin elinde bir çetele var, yaptýklarýmýzý deðerlendiriyorlar. Bu çetelenin altýnda sizin de imzanýz var" açýklamasýnda bulundu.

Baþbakan Erdoðan konuþmasýnda 'türban sorunu'nun çözümü konusunda da önemli mesajlar verdi. AK Parti döneminde hak ve özgürlükler konusunda çok þey yapýldýðýný dile getiren Erdoðan, ancak ideal noktaya gelmediklerini söyledi. Hala çeþitli nedenlerle maðduriyet yaþayan vatandaþlar ve insanlar olduðunu kaydeden Erdoðan, hak ve özgürlükler, demokrasi lehine pek çok mesafeler alýndýðýnýn da ortada olduðunu vurguladý. Erdoðan, türban sorununu çözeceklerinin mesajýný vererek, "Yýllardýr kemikleþmiþ bazý problemleri aþmak kolay olmuyor. Ýnþallah Türkiye'yi germeden mutabakat noktalarýný yakalayarak bütün maðduriyetleri giderme niyetindeyiz, giderme kararlýlýðýndayýz. Bu ülkeyi karanlýk noktalardan ve gölgelerden arýndýracaðýz. Bu konudaki samimiyetimizden kimsenin þüphesi olmasýn" diye konuþtu.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat