Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Sağlık
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm
    Gönderim Zamanı: 23-11-2006 Saat 01:46
 BURSA (İHA) - Sonucu ölümlere kadar varan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin, oksijen tedavisiyle önlenebileceği bildirildi.


Ozon Terapi Derneği, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve tedavi yöntemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Ozonterapi Derneği Başkanı Dr. Murat Baş, Başkan Yardımcısı Dr. Şafak Güzel ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Beytiye Akay imzasıyla yayınlanan açıklamada, kış aylarında artış gösteren karbonmonoksit zehirlenmelerine değinildi.


Egzoz gazı solumanın, hatalı soba, mangal ve şofben kullanmanın ölümlere varan sonuçlar ortaya çıkardığı belirtilen açıklamada, kesin çözümün oksijen tedavisiyle sağlandığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Meydana gelen CO zehirlenmelerinde, karbonmonoksit gazı kanda oksijeni taşıyan hemoglobine bağlanır ve özellikle merkezi sinir sistemi-kalp gibi duyarlılığı yüksek organlara zarar verir. Tedavide gecikildiği zaman ölümler görülebilir, kalıcı sakatlıklar da oluşabilir. Gecikmeden yapılan oksijen tedavisi, CO zehirlenmelerine kesin ve etkili bir tedavi yöntemi olup, ölüm ve sakat kalma oranını sıfıra indirmektedir."
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.160 Saniyede Yüklendi.