Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2313
Tarih: 17-05-2024 Saat 17:47


Konu: Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Karbonmonoksit zehirlenmelerine kesin çözüm
Mesaj Tarihi: 23-11-2006 Saat 01:46
 BURSA (ÝHA) - Sonucu ölümlere kadar varan karbonmonoksit gazý zehirlenmelerinin, oksijen tedavisiyle önlenebileceði bildirildi.


Ozon Terapi Derneði, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve tedavi yöntemlerine iliþkin yazýlý bir açýklama yayýnladý. Ozonterapi Derneði Baþkaný Dr. Murat Baþ, Baþkan Yardýmcýsý Dr. Þafak Güzel ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Beytiye Akay imzasýyla yayýnlanan açýklamada, kýþ aylarýnda artýþ gösteren karbonmonoksit zehirlenmelerine deðinildi.


Egzoz gazý solumanýn, hatalý soba, mangal ve þofben kullanmanýn ölümlere varan sonuçlar ortaya çýkardýðý belirtilen açýklamada, kesin çözümün oksijen tedavisiyle saðlandýðý kaydedildi. Açýklamada, þu ifadelere yer verildi:
"Meydana gelen CO zehirlenmelerinde, karbonmonoksit gazý kanda oksijeni taþýyan hemoglobine baðlanýr ve özellikle merkezi sinir sistemi-kalp gibi duyarlýlýðý yüksek organlara zarar verir. Tedavide gecikildiði zaman ölümler görülebilir, kalýcý sakatlýklar da oluþabilir. Gecikmeden yapýlan oksijen tedavisi, CO zehirlenmelerine kesin ve etkili bir tedavi yöntemi olup, ölüm ve sakat kalma oranýný sýfýra indirmektedir."



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat