Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - "İndirim sapma anlamına gelir’’
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

"İndirim sapma anlamına gelir’’

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: "İndirim sapma anlamına gelir’’
    Gönderim Zamanı: 10-03-2006 Saat 09:30
Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'de tekstil sektörü için alınan KDV indirimi kararını, ''IMF destekli programın amaçlarından bir sapma olarak'' değerlendirdi.
 
IMF'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''sektörel KDV indirimini, herkes için daha düşük vergi oranları ve artan bir yatırım harcaması sağlayacak şekilde vergi tabanlarının genişletilmesi ve vergi toplama çabalarının ilerletilmesini hedefleyen fon destekli programın amaçlarından sapma olarak değerlendiriyoruz'' denildi.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan bir IMF yetkilisi de, Türkiye'de tekstil sektörünün yaşadığı zorlukları anladıklarını ve bu sorunların uluslararası kotaların kaldırılmasından sonra başka ülkelerde de görüldüğünü belirtti. IMF yetkilisi, ''Ancak, bizim görüşümüze göre, rekabete ilişkin gerçekler göz önüne alındığında, Türkiye ve başka yerlerde bu, sektörün daha rekabete açık ürünler imal etme yönündeki geçiş sürecini geciktirecek. Bu konuları Türk yetkililerine dile getirdik ve onlarla bu önlemin sonuçlarını görüşüyoruz'' dedi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.158 Saniyede Yüklendi.