Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"Ýndirim sapma anlamýna gelir’’

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=212
Tarih: 10-05-2024 Saat 10:13


Konu: "Ýndirim sapma anlamýna gelir’’
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: "Ýndirim sapma anlamýna gelir’’
Mesaj Tarihi: 10-03-2006 Saat 09:30
Uluslararasý Para Fonu (IMF), Türkiye'de tekstil sektörü için alýnan KDV indirimi kararýný, ''IMF destekli programýn amaçlarýndan bir sapma olarak'' deðerlendirdi.
 
IMF'nin resmi internet sitesinde yer alan açýklamada, ''sektörel KDV indirimini, herkes için daha düþük vergi oranlarý ve artan bir yatýrým harcamasý saðlayacak þekilde vergi tabanlarýnýn geniþletilmesi ve vergi toplama çabalarýnýn ilerletilmesini hedefleyen fon destekli programýn amaçlarýndan sapma olarak deðerlendiriyoruz'' denildi.
 
Konuya iliþkin açýklama yapan bir IMF yetkilisi de, Türkiye'de tekstil sektörünün yaþadýðý zorluklarý anladýklarýný ve bu sorunlarýn uluslararasý kotalarýn kaldýrýlmasýndan sonra baþka ülkelerde de görüldüðünü belirtti. IMF yetkilisi, ''Ancak, bizim görüþümüze göre, rekabete iliþkin gerçekler göz önüne alýndýðýnda, Türkiye ve baþka yerlerde bu, sektörün daha rekabete açýk ürünler imal etme yönündeki geçiþ sürecini geciktirecek. Bu konularý Türk yetkililerine dile getirdik ve onlarla bu önlemin sonuçlarýný görüþüyoruz'' dedi.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat