Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı
    Gönderim Zamanı: 15-10-2006 Saat 18:18
 
 
Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı  
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yaptırım öngören kararından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, teklifin yasalaşmaması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, bugün Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yaptırım içeren karardan dolayı duyduğu üzüntüyü aktardı.
 
Edinilen bilgiye göre Chirac, bu kararın yaklaşan genel seçimlere yönelik bir gelişme olduğunu kaydetti. Fransa'da yaşayan Ermeniler'in oylarının bu kararın alınmasında etkili olduğunu dile getiren Chirac, kararın, Türk-Fransız ilişkilerinde bir değişikliğe yol açmaması gerektiğini ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan, Fransız Parlamentosu'nun kararının Türk Hükümeti ve kamuoyunda infialle karşılandığını anlatarak Türkiye'nin, bu girişimin önlenmesi için zamanında gerekli girişimlerde bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, Chirac'ın Ermenistan ziyareti sırasında sözde soykırım iddiaları konusundaki ifadelerinin de Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandığına işaret etti. Erdoğan, sözde soykırım iddiaları ile Türkiye'nin AB üyeliği arasında bir bağlantı kurulmasını benimsemelerinin sözkonusu olmadığını vurguladı. Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın ise alınan bu kararın Türkiye'nin AB ile müzakerelerini etkilemeyeceğini belirttiği öğrenildi.
 
Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'de genel seçimlerin yaklaştığına dikkat çekerek, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söylediği bildirildi. Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'tan, parlamentodan geçen teklifin yasalaşmasını engellemesini istediği, bunun iki ülke ilişkilerinin daha fazla yara almaması için önem taşıdığı kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı Chriac da bu teklifin yasalaşmaması için elinden geleni yapacağını belirtti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.