Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=1745
Tarih: 17-05-2024 Saat 12:49


Konu: Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı
Mesaj Tarihi: 15-10-2006 Saat 18:18
 
 
Chirac, Başbakan Erdoğan'ı aradı  
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Fransa Parlamentosu'nun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yaptırım öngören kararından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, teklifin yasalaşmaması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi.
 
Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, bugün Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere yaptırım içeren karardan dolayı duyduğu üzüntüyü aktardı.
 
Edinilen bilgiye göre Chirac, bu kararın yaklaşan genel seçimlere yönelik bir gelişme olduğunu kaydetti. Fransa'da yaşayan Ermeniler'in oylarının bu kararın alınmasında etkili olduğunu dile getiren Chirac, kararın, Türk-Fransız ilişkilerinde bir değişikliğe yol açmaması gerektiğini ifade etti.
 
Başbakan Erdoğan, Fransız Parlamentosu'nun kararının Türk Hükümeti ve kamuoyunda infialle karşılandığını anlatarak Türkiye'nin, bu girişimin önlenmesi için zamanında gerekli girişimlerde bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, Chirac'ın Ermenistan ziyareti sırasında sözde soykırım iddiaları konusundaki ifadelerinin de Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandığına işaret etti. Erdoğan, sözde soykırım iddiaları ile Türkiye'nin AB üyeliği arasında bir bağlantı kurulmasını benimsemelerinin sözkonusu olmadığını vurguladı. Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'ın ise alınan bu kararın Türkiye'nin AB ile müzakerelerini etkilemeyeceğini belirttiği öğrenildi.
 
Görüşmede Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'de genel seçimlerin yaklaştığına dikkat çekerek, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söylediği bildirildi. Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Chirac'tan, parlamentodan geçen teklifin yasalaşmasını engellemesini istediği, bunun iki ülke ilişkilerinin daha fazla yara almaması için önem taşıdığı kaydedildi. Fransa Cumhurbaşkanı Chriac da bu teklifin yasalaşmaması için elinden geleni yapacağını belirtti.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat