Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Kadayıf Dolması
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Kadayıf Dolması

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kadayıf Dolması
    Gönderim Zamanı: 18-09-2008 Saat 13:56
 
Kadayıf dolması
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 250 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için bol sıvıyağ
  • 200 gr taze kaymak
    Şerbet için:
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
    * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

    * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

    * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Arzuya göre kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

                                                                               ''Afiyet Olsun''

  • Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
    Yukarı Dön
     Yanıt Yaz Yanıt Yaz

    Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



    Bu Sayfa 0.189 Saniyede Yüklendi.