Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kadayıf Dolması

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5222
Tarih: 16-04-2024 Saat 05:25


Konu: Kadayıf Dolması
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Kadayıf Dolması
Mesaj Tarihi: 18-09-2008 Saat 13:56
 
Kadayıf dolması
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk

Malzemeler:

  • 250 gr tel kadayıf
  • 200 gr çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • Kızartmak için bol sıvıyağ
  • 200 gr taze kaymak
    Şerbet için:
  • 2.5 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

    Hazırlanışı:
    * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin.

    * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın.

    * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.

    * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Arzuya göre kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

                                                                               ''Afiyet Olsun''


  • -------------

    Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



    Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat