Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8530
Tarih: 16-05-2024 Saat 19:49


Konu: Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Silinmeyen Virüsler Kurtulma Yöntemi
Mesaj Tarihi: 07-04-2010 Saat 15:04
Bilgisayarýmýza silinemeyen bir zararlý bulaþtýðýnda, bilgisayarý güvenli kipte açýp tarama yapmanýn gerekliliðini biliyoruz. Maalesef artýk yeni nesil zararlýlar bu yöntemle temizlenemeyebiliyor.
 
Rootkit ve virtualization (sanallaþtýrma) gibi teknolojileri kullanan karanlýk taraf sakinleri, yazdýklarý zararlýlarýn güvenli kipte de temizlenememesini becerdiler. Örnek olarak Vundo zararlýsý silindiði zaman adýný deðiþtirerek bilgisayarda kalmaya devam edebiliyor. Aþaðýdaki yöntemle bilgisayar güvenli kipte açýkken olabilecek en etkin þekilde zararlý temizliði amaçlanmýþtýr. Burada anlatýlan formatýn basitleþtirimiþ halidir.
 
Mükünse orada anlatýlanlarý uygulayabilirsiniz. Ayrýca avast! Antivirus’ün Baþlangýç Taramasý özelliði ve Avira AntiVir Rescue System CD/DVD bu yönerge yerine tercih edilebilir.
 

UYARI
 [/FONTAþaðýdaki adýmlara geçmeden önce "Sistem Geri Yükleme"yi kapatmayý ve ’Ýnternet Baðlantýsýný Kesme’yi unutmayýnýz.


1.Adým (Bilgisayarý Güvenli Kipte Açýn): Burada anlatýldýðý gibi; Bilgisayarý yeniden baþlatýn ve açýlýþ sýrasýnda "F8" tuþuna basýn. Güvenli kip seçeneðini seçin ve "Administrator" giriþi yapýn.   2.Adým (Gereksiz Görevleri Sonlandýrýn): "ctrl+alt+delete" e basarak "Windows Görev Yöneticisini" açýn. "Ýþlemler" sekmesine týklayýn. Ýþlemlere sað týklayarak "Ýþlem Aðacý Sonu" seçeneðini seçin. Aþaðýdakilerin dýþýnda kalanlarý sonlandýrmanýz gerekiyor.

DÝKKAT
 Aþaðýda yazanlar kalacak, bunlarýn dýþýnda kalanlar kapatýlacak.


[REDtaskmgr.exe explorer.exe svchost.exe lsass.exe services.exe winlogon.exe csrss.exe smss.exe system Sistem Boþta Ýþlemi

NOT-1: guard.exe (AVG Antispyware’a ait dosya. Tarama yapabilmek için açýk kalmasý lazým. AVG taramasý bitince iþlem aðacýný sonlandýrarak kapatýnýz.) NOT-2: Kapanmayan veya yeniden açýlanlarý yoksayýn.   3.Adým (explorer.exe’ý Kapatýn ve Anti-Kötücül Yazýlýmýný Çalýþtýrýn): * "explorer.exe"ye sað týklayýn ve "Ýþlem Aðacý Sonu" seçeneðini seçin. * Windows Görev Yöneticisinden "Dosya > Yeni Görev(Çalýþtýr...) > Gözat" yardýmý ile kullanmak istediðiniz Anti-Kötücül yazýlýmýný bulun ve "Tamam" diyerek açýn. Bazý yazýlýmlarý açmak için bu iþlemi bir iki kere tekrarlamak gerekebilir.
 
Örnek olarak bu yollarý takip ederek aþaðýdaki yazýlýmlarýný çalýþtýrabilirsiniz:   
 
Alýntý: SUPERAntiSpyware: C:\\Program Files\\SUPERAntiSpyware\\SUPERAntiSpyware.exe AntiVir PersonalEdition Classic: C:\\Program Files\\AntiVir PersonalEdition Classic\\avcenter.exe Dr.Web CureIt! Utility: C:\\cureit.exe (NOT: Aracý bu dizine taþýyýn ve buradan çalýþtýrýn.) Kaspersky Virus Removal Tool: C:\\Kaspersky Lab Tool\\KAV.exe (NOT: Aracý bu dizine açýn ve buradan çalýþtýrýn.) Malwarebytes’ Anti-Malware: C:\\Program Files\\Malwarebytes’ Anti-Malware\\mbam.exe Spybot - Search & Destroy: C:\\Program Files\\Spybot - Search & Destroy\\SDMain.exe a-squared Free: C:\\Program Files\\a-squared Free\\a2free.exe ClamWin Free Antivirus: C:\\Program Files\\ClamWin\\bin\\ClamWin.exe AVZ Antiviral Toolkit: C:\\avz4\\avz.exe (NOT: Aracý bu dizine çýkartýn ve buradan çalýþtýrýn.) Yazýlýmlar ayný anda açýk olmasýn. Bir taramadan diðerine geçerken mevcut iþlemi "Ýþlem Aðacý Sonu" ile kapatýn. Yazýlýmlarý sýrayla kullanýn. Yazýlýmlarý açtýktan sonra görev yöneticisi kapatýn.    
 
4.Adým (Zararlý Temizliði): Anti-Kötücül yazýlýmýný açtýktan sonra normal tarama, temizlik-silme iþlemini mouse yardýmýyla yapabilirsiniz.   5.Adým (Bilgisayarý Yeniden Baþlatmak) "ctrl+alt+delete" e basarak "Windows Görev Yöneticisini" açýn. "Bilgisayarý Kapat > Yeniden baþlat"ý týklayarak bilgisayarý normal olarak açabilirsiniz.

Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat