Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Combo FÝx Malware Temizleyici

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7996
Tarih: 17-05-2024 Saat 10:37


Konu: Combo FÝx Malware Temizleyici
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Combo FÝx Malware Temizleyici
Mesaj Tarihi: 24-08-2009 Saat 11:08

Bir malware temizleme yazýlýmý olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazýlan CD'lerden bulaþan amvo.exe adlý zararlý autorun dosyasýný baþarýlý bir þekilde bilgisayarýnýzdan siliyor.

Amvo.exe Nedir?


Popüler antivirüs yazýlýmlarýnýn neredeyse hiçbirinin tam çözüm sunmadýðý bu zararlý uygulama kendini system32 klasörünün altýna atýyor. En tehlikeli özelliði ise sisteminize bulaþtýktan sonra kendini kopyalamasý ve gizlemesi.

Amvo.exe'nin Zararlarý Nedir?

Yerleþtiði sistemin performansýný fazlasýyla düþüren bu zararlý uygulama ayný zamanda "Gizli" durumda olan klasörlere eriþilmesini engelliyor, yazýlým bulaþtýktan sonra "Klasör Seçenekleri > Görünüm" bölümünden tüm klasörleri görünür yapsanýzda sonuç deðiþmiyor.

Amvo.exe'den Nasýl Kurtulurum?

ComboFix'i bilgisayarýnýza indirin ve masaüstüne aldýktan sonra çalýþtýrýn (Vista kullnýcýlarý programýn üzerine sað tuþ ile týkladýktan sonra "Yönetici Olarak Çalýþtýr" seçeneðini kullanmalýdýr). Eðer bilgisayarýnýz "Güvenli Kip"te deðilse aktif olan tüm güvenlik yazýlýmlarýný ve pencereleri kapatýn. Karþýnýza çýkan yönergelere "Evet/Yes" diyerek ilerleyin, hýzlý bir taramadan sonra ComboFix gerekeni yapacak ve sonuçlarý C:'nin içerisine attýðý log dosyasýnda size bildirecektir.

Not: ComboFix ile temizlik yaptýktan sonra alternatif olarak Dracula Virüs Temizleyici yazýlýmý ile tarama yaptýrýp mevcut autorun.inf dosyalarýný sistemden temizlemenizde fayda var.

Tavsiye: Autorun þeklindeki bu tip zararlý yazýlýmlardan kýsmen de olsa korunmak için bilgisayarýnýza taktýðýnýz flashdisk ve CD'leri Otomatik Baþlangýç Seçeneðinden deðil "Bilgisayarým"dan ilgili sürücünün üzerine sað tuþ ile týklayýp "Araþtýr sekmesinden açmanýzda fayda var.Bir malware temizleme yazýlýmý olan Combofix flashdisk ve nadir de olsa dikkatsiz yazýlan CD'lerden bulaþan amvo.exe adlý zararlý autorun dosyasýný baþarýlý bir þekilde bilgisayarýnýzdan siliyor.
 
Saygýlar..



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat