Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Camilere internet !!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7618
Tarih: 16-05-2024 Saat 22:45


Konu: Camilere internet !!!
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Camilere internet !!!
Mesaj Tarihi: 06-05-2009 Saat 20:55
 
 
 
Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý'nýn 2009-2013 Stratejik Planý'na göre camilerin en az yüzde 30'una kamu internet eriþim merkezleri kurulacak, Kuran kursu düzenlenecek.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, önümüzdeki 4 yýlda teknolojinin sunduðu imkanlardan en üst düzeyde yararlanmayý amaçlýyor. Biliþim okuryazarý, çaðdaþ bilgi ve teknolojiye yatkýn, teknoloji konusunda toplumun yönlendirilmesine katkýda bulunacak din görevlileri yetiþtirmeyi planlayan Baþkanlýk, kurumsal portalý üzerinden, yaþlý, özürlü, entelektüel, genç gibi kullanýcý gruplarýna dini bilgiler yayýnlanacak, Kuran kursu düzenleyecek.

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, 2009-2013 yýllarý arasýndaki stratejik planýný hazýrladý. Buna göre, nitelikli dini bilgi üretilmesi, nitelikli din görevlisi sayýsýnýn arttýrýlmasý, toplumun tüm kesimlerini kuþatacak bir din hizmeti verilmesi, töre cinayeti, aile içi þiddet, madde baðýmlýlýðý ve ayrýmcýlýk gibi toplumsal sorunlarýn çözümünde dini açýdan etkin rol alýnmasý ve kurumun özlük haklarý açýsýndan cazip hale getirilmesi planlanýyor. Yurt dýþýndaki vatandaþlara da yer verilen stratejik planda, gurbetçilerin kimliðini koruyacak, bununla birlikte yaþadýklarý toplumla bütünleþmelerine katký saðlayacak din hizmeti götürülmesi de hedefleniyor.

Teknolojik olanaklarýndan en üst seviyede yararlanýlmasý amaçlanan stratejik planda, nitelikli dini bilgi üretilmesini saðlayacak Bilgi Yönetim sisteminin, önümüzdeki 4 yýl içinde kurulmasý öngörülüyor. Dini sorularý ve cevaplarýný içeren bir veri tabaný oluþturulmasý, vakitlerin normal oluþmadýðý coðrafyalarda namaz vakitlerinin belirlenmesi de hedefler arasýnda bulunuyor.

Kamu kurum ve kuruluþlarýyla iþbirliðine gidilerek, camilerin en az yüzde 30’unda Kamu Ýnternet Eriþim Merkezi kurulmasý düþünülürken, kurumsal portal üzerinden, yaþlý, özürlü, entelektüel, genç gibi kullanýcý guruplarýna göre dini bilgiler yayýnlanmasý ve Kuran kursu düzenlenmesi öngörülüyor.

BÝLÝÞÝM OKURYAZARI, TEKNOLOJÝYE YATKIN DÝN GÖREVLÝSÝ

Personelin eðitim seviyesinin yükseltilmesi için baþlatýlan çalýþmalar sürdürülürken, ihtisaslaþma teþvik edilecek. Diyanet personelinin yarýsýnýn dini yüksek öðrenimli olmasý amacýyla ilahiyat fakülteleri ile Ýlahiyat Lisans Tamamlama Programý (ÝLÝTAM) kontenjanlarýnýn artýrýlmasý yönünde çalýþmalar yapýlacak. ÝLÝTAM yýllýk harç bedellerinin iki taksit yerine beþ veya on taksit halinde ödenmesi için giriþimlerde bulunulacak. Biliþim okuryazarý, çaðdaþ bilgi ve teknolojiye yatkýn, teknoloji konusunda toplumun yönlendirilmesine katkýda bulunacak din görevlileri yetiþtirilmesi için YÖK ve Milli Eðitim Bakanlýðý ile iþbirliði yapýlacak.

Diyanet çalýþanlarýnýn yüksek lisans yapmalarý için tüm olanaklar seferber edilecek. Lisansüstü eðitim almak isteyenlere Türkiye Diyanet Vakfý’ndan burs ve kredi verilecek. Yüksek öðrenim gören personelin, yüksek öðrenim gördüðü yerde istihdam edilmesi saðlanacak. Atama ve görevde yükselmelerde ihtisas mezunu, akademik birikim ve kariyer sahibi görevlilere öncelik verilecek.

DÝYANET TV KURULACAK

Stratejik plana göre medya ile iliþkilere de önem verilecek. 2013’e kadar kendi televizyon kanalýný kurmayý hedefleyen Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, "Medya, Din ve Baþkanlýk Hizmetleri" konulu bir çalýþtay düzenlemeyi de planlýyor.

Ýnternet sayfasý da daha iþlevsel ve cazip hale getirilecek. Baþkanlýk 4 yýl içinde, dini danýþmanlýk ve rehberlik hizmetleriyle kadýnlara yönelik irþad faaliyetlerini geliþtirmeyi, zekat konusunda etkinliðini arttýrmayý, genç yaþta hacca gitmeyi özendirmeyi ve umre ziyaretlerinin cazip hale getirmeyi amaçlýyor. Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý, madde baðýmlýlýðý, zararlý alýþkanlýklar ile mücadele, kadýn haklarý, korunmaya muhtaç çocuklar, þehit aileleri konularýnda sosyal eylem planý hazýrlayacak.

http://www.veteknoloji.com/camilere-internet-16911-.html - Kaynak


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Cevaplar:
Mesajı Yazan: CASPER
Mesaj Tarihi: 26-05-2009 Saat 12:28
güzel bir konu konu için teþekkürler

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat