Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baklava

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5553
Tarih: 16-05-2024 Saat 17:12


Konu: Baklava
Mesajı Yazan: manolya
Konu: Baklava
Mesaj Tarihi: 12-11-2008 Saat 17:21

Malzemeler;

500 gr. baklavalýk yufka

300 gr. çekilmiþ ceviz

2 kaþýk toz antep fýstýðý

150 gr. tereyað

3 su bardaðý toz þeker

3 su bardaðý su

Bir kaç damla limon suyu

Yapýlýþý:

Yufkalarý ikiye ayýrýn. Yarýsýný tezgaha serip 8 cm. karelik parçalara bölün.

Her kareye bir talý kaþýðý iç ceviz koyup muska þeklinde kapatýn.

Tepsiye muskalarýn uç kýsýmlarý üst üste gelecek þekilde dizin.

Tereyaðýný eritip tatlýnýn heryerine deðecek þekilde üzerlerine gezdirin.

180 C derecede ýsýtýlmýþ fýrýnda kýzarana kadar piþirin.

Su ve þekeri birlikte 15 dk. kadar kaynatýp limon suyunu ilave edip soðumaya býrakýn.

Fýrýndan çýkardýðýnýz tatlý soðuyunca üzerine dökün ve antep fýstýðý ile süsleyin.

Not: Þerbet ve tatlý kesinlikle soðuk olmalý.Þerbetin tatlýlarýn üzerine çýkmamasýna dikkat etmelisiniz.

                                                              ''Afiyet Olsun''


-------------

Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr



Cevaplar:
Mesajı Yazan: CASPER
Mesaj Tarihi: 12-11-2008 Saat 20:59
teþekkürler manolya

-------------


Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 12-11-2008 Saat 22:56
waw süper bu konuya alkýþ  Clap Clap Clap Clap Clap Clap Clap Clap

-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat