Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Afyon Lokumu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4951
Tarih: 17-05-2024 Saat 01:13


Konu: Afyon Lokumu
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Afyon Lokumu
Mesaj Tarihi: 12-09-2008 Saat 09:28

http://img.blogcu.com/uploads/aslihs_07102520251800.jpg">    

Malzemeler;


1 litre süt
3 kahve fincaný un
3 kahve fincaný þeker
1 paket vanilya
100 gram margarin
1 paket damla sakýzý

Ýçi için;

1 paket çilekli krem þanti
1 çay bardaðý süt
Antep fýstýðý
Hindistan cevizi

Yapýlýþý;

1 kilo süt 3 kahve fincaný þeker, 3 kahve fincaný un, iyice karýþtýrýlýp piþirilir, 100 gram margarin, 1 paket vanilya, dövülmüþ damla sakýzý eklenir, yað eriyince ateþten alýnýr. 15 dakika mikserle çýrpýlýr. Fýrýn tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, piþirdiðimiz muhallebi dökülür düzgün bir þekilde yayýlýr ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor, soðuduktan sonra 1 çay bardaðý süt ile krem þanti çýrpýlýr, muhallebinin üzerine krem þanti düzgün birþekilde yerleþtirilir. Buz dolabýnda bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmuyor.
Servis yapacaðýmýz zaman içine Antep fýstðý serpip istediðimiz geniþlikte keserek rulo yapýyoruz .
 
NOT : Katlamasý zor gelirse küçük kareler kesip 2 kat olarak servis yapabilirsiniz ...
                                                              ''Afiyet Olsun''


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat