Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Benler kanser habercisi mi?

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=4364
Tarih: 17-05-2024 Saat 12:21


Konu: Benler kanser habercisi mi?
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Benler kanser habercisi mi?
Mesaj Tarihi: 24-08-2008 Saat 00:14
Benler kanser habercisi mi?

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Týp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü Öðretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bekerecioðlu, vücuttaki her benin kötü olmadýðýný ve kansere dönüþmeyeceðini bildirdi.  
 
Bekerecioðlu, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, insan vücudunda ''ben'' denilen çoðu zaman koyu renkli lezyonlar bulunabildiðini, benlerin sayýsýnda yaþla birlikte artýþ yaþanabildiðini ve bir insanýn yaþamý boyunca yaklaþýk 100 adet beni bulunmasýnýn normal olduðunu belirtti.

Benlerin insan vücudu için gerekli olduðuna ve vücutta artýk hücreleri temizleyerek çöp kutusu görevi gördüðüne iþaret eden Mehmet Bekerecioðlu, bazý benlerin ise ayrý tutulmasý gerektiðini ifade etti. Bekerecioðlu, ''Her ben kötü deðildir, kötüye dönmez (kanserleþmez). Benlerde karakter ve huy deðiþikliði varsa, takip edilmeli ve gerekirse çýkarýlmalýdýr'' dedi.

Benlerde, herhangi bir kaþýma ve sürtme olmadan kendiliðinden bazý deðiþiklikler olduðunu anlatan Bekerecioðlu, bunlarý ''benin düzensiz hale gelmesi, sýnýrlarýnýn ve etrafýnýn girintili çýkýntýlý olmasý, renginde deðiþiklik, benin çapýnýn ve kabarýklýðýnýn artmasý'' þeklinde açýkladý.

Bu deðiþikliklerden biri veya bir kaçýnýn oluþmasý durumunda hemen bir plastik cerrahi uzmanýna baþvurulmasý gerektiðine iþaret eden Bekerecioðlu, þöyle devam etti:

''Bazý benler doðuþtan vardýr. Doðuþtan olan benlerin çocuðun vücudunu kapladýðý alan önemlidir. Bu alan büyüdükçe, bu benler üzerinden geliþecek deri kanseri riski de artar. Bu benlerin erken yaþlarda çýkarýlmasý gerekir. Sonradan ortaya çýkan benlerin ortak özelliði ise güneþ ýþýnlarýna maruz kaldýkça kötüye dönme potansiyellerinin artmasýdýr. O yüzden güneþ ýþýnlarýna maruz kalmaktan kaçýnýlmalý, güneþten koruyucu kremler ile ýþýnlarýn zararlý etkileri azaltýlmaya çalýþýlmalýdýr.

Benlerin kötüye dönme potansiyelleri, genetik yatkýnlýkla da ilgilidir. Her ben kötü deðildir, ama benlerin sayýsý fazla olan kiþiler risk taþýyabilir. Ayrýca, açýk tenli olmak da bir risk faktörüdür. Benler ile oynanmamalý ve tahriþ edilmemelidir.'' 

 


http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20080824125612_ben.jpg">

http://www.veteknoloji.com/haberdetay.php?id=5769&gkat= - kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat