Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

LÝNCOLN ÝPTEN ALDI

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=3950
Tarih: 17-05-2024 Saat 15:30


Konu: LÝNCOLN ÝPTEN ALDI
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: LÝNCOLN ÝPTEN ALDI
Mesaj Tarihi: 06-04-2008 Saat 21:58



LÝNCOLN ÝPTEN ALDI
Galatasarýmýz, ligin bitimine 5 hafta kala Ankara'da Lincoln'ün attýðý golle galibiyete uzandý
G.Birliði 0-1 Galatasaray


Turkcell Süper Lig'de 29. haftanýn kapanýþ maçýnda Galatasarayýmýz Baþkent deplasmanýnda Gençlerbirliði ile karþý karþýya geldi. Feldkamp'ýn sürpriz istifasý ve Fenerbahçe'nin dün Kayserispor karþýsýnda hakem faciasýyla 2-1 galip gelmesiyle demoralize olan takýmýmýz, Gençlerbirliði'ni 1-0 maðlup ederek zirve takibini sürdürdü... Büyük bir çekiþmeye sahne olan karþýlaþmada Galatasarayýmýza galibiyeti getiren gol, karþýlaþmanýn 88. dakikasýnda Lincoln'den geldi. Sezonun ilk yarýsýnda oynanan maçta da Gençlerbirliði karþýsýnda, takýmýmýza galibiyeti getiren golü atan Lincoln, Baþkent'te sahne aldý...

Turkcell Süper Lig'de geçen hafta Ali Sami Yen Stadý'nda Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalarak büyük bir avantaj kaybeden takýmýmýz, bu hafta da Gençlerbirliði'ni 1-0 maðlup ederek Turkcell Süper Lig'de puanýný 64'e yükseltti.

TARAFTAR HER YERDE!
Ankara 19 Mayýs Stadý'nda oynanan karþýlaþmayý Gençlerbirliði Kulübü Baþkaný Ýlhan Cavcav ile Galatasaray Kulübü Baþkaný Adnan Polat'ýn birbirlerinden ayrý izlemesi dikkat çekti. Karþýlaþmayý ayrýca Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yýlmaz da izledi. Maçýn bilet fiyatlarý 15-25 ve 40 YTL olarak belirlenirken, karþýlaþmayý 12 bin dolayýnda taraftar izledi. Yaklaþýk 10 bin dolayýnda Galatasaray taraftarlarý, kendilerine ayrýlan tribünleri doldururken, Gençlerbirliði taraftarlarý maça fazla ilgi göstermedi.

NONDA ÝLK 11'DE
Takýmýmýzda teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ile yollarýn ayrýlmasýnýn ardýndan esame listesinde Sarý-kýrmýzýlý ekibin teknik sorumlusu olarak Cevat Güler yeraldý. Maç öncesi Polis Teþkilatý'nun 163. kuruluþ yýldönümü dolayýsýyla Gençlerbirliði Kulübü Baþkaný Ýlhan Cavcav, Ankara Emniyet Müdür Yardýmcýsý Soner Çokkuykulu'ya bir çiçek verdi. Gençlerbirliði, sahaya 'Kitaplar insanlar yolunu aldýtýr', Galatasaray ise 'Biz Galatasarayýz, bide küfür yok' yazýlý pankartlarla çýktý. Sarý-kýrmýzýlý takýmda sakatlýðý bulunan Servet ilk 11'de maça baþlarken, Nonda da kendisine ilk 11'de yer buldu. Hakan Þükür maça yedek kulübesinde baþlarken, Okan Buruk bu sezon 2. kez ilk 11'de maça baþladý. Gençlerbirliði'nde ise genelde ilk 11'de maça baþlayan Mehmet Çakýr ve Burhan Eþer yedek soyunurken, Ergün Teber ve Erkan Özbey uzun bir aradan sonra ilk 11'de þans buldu.

BU ZEMÝNDE FUTBOL OYNAMAK MI?
Feldkamp'ýn görevine sürpriz bir þekilde son verilmesinin ardýndan ilk maçýna çýkan takýmýmýz, G.Birliði karþýsýnda maça tutuk baþladý. Özellikle orta alanda pas yapmakta ve organize ataklar geliþtirmekte zorlanan takýmýmýz, zeminin de oldukça kötü olmasý sebebiyle rakip takým üzerinde beklenen baskýyý kuramadý. Kalabalýk Gençlerbirliði orta sahasý karþýsýnda oyunu kanatlara yayarak gol arayan takýmýmýz ilk tehlikeli ataðýný karþýlaþmanýn 8. dakikasýnda Arda ile geliþtirdi. Rakip yarý alanýn sol tarafýný çok iyi kullanan ve ardý ardýna yaptýðý klas hareketlerle ceza sahasýna giren Arda, altý pasta bulunan Nonda ve Ümit'e yerden kýsa pas verdi, iki futbolcu da es geçince yüzde yüz bir golden olduk... Dakikalar geçtikçe rakip kaleye yüklenen takýmýmýz önce Ümit Karan ile yokladý Periç'in yokladýðý kaleyi ardýndan Lincoln ile ama yine gol çýkmadý.  Rakip takým Gençlerbirliði'nin tamamýyla defansý düþünüp futbol forvet hattýnda sadece Isaac ile gol arama çabasý karþýlaþmanýn ilk 30 dakikalýk bölümünde baþarýlý oldu. Ýlk yarýnýn kýsa bir özetini yapmak gerekirse; futbol oynamak için sýnýrlarý zorlanan bir zemin, gol arayan bir Galatasaray ve 8 kiþi defans yapan bir Gençlerbirliði'nden bahsedebiliriz...

ARDA VE LÝNCOLN...
Dün Fenerbahçe'nin þaka gibi bir penaltý sonrasýnda Kayserispor karþýsýndan 2-1'lik galibiyetle ayrýlmasýný ve Beþiktaþ'ýn bugün Sivasspor deplasmanýndan üç puan çýkarmasýnýn ardýndan zirveden kopmamak adýna yapacak tek þey vardý! O da kazanmak! Oluþan bu riskli ortamýn bilincinde Gençlerbirliði karþýsýna çýkan takýmýmýz, ilk yarýnýn aksine ikinci yarýda daha istekliydi. Ýkinci yarýda daha fazla pres yapan daha fazla topa sahip olan Galatasarayýmýz, oyun þablonunu Arda ve Lincoln üzerine kurdu. Defans hattýnda uzun toplarla çýkan orta alanda Lincoln ve Arda'nýn önderliðinde atak hazýrlýklarýný þekillendiren Galatasarayýmýz, ikinci yarýnýn ilk tehlikeli ataðýný 54. dakikada Arda ile geliþtirdi. Birbirinden þýk hareklerle ceza alanýna giren yýldýz futbolcumuz meþin yuvarlaðý fileler yerine Periç'e niþanlayýnca mutlak bir gol pozisyonundan daha olduk. 

LÝNCOLN....
Saðlý sollu ataklar geliþtirerek rakibi bunaltan Aslanlar, 57'de Okan ile yokladý rakip kaleyi ama bu kez de direkten döndü! Baskýmýz karþýsýnda oyuna hemen müdahele eden Gençlerbirliði teknik direktörü Mesut Bakkal, Okan Öztürk'ü orta sahaya çekerek biraz da olsa takýmýný rahatlatmak istedi. Dakikalar geçtikçe daha fazla risk almaya baþlayan Galatasarayýmýz Servet'in de hücum hattýna destek vermesiyle oyunu rakip yarý alana yýktý. Ancak bir türlü olmuyordu! Baskýmýzý golle süsleyemedik Baþkent'te. Ateþleyeci olarak Sabri'nin yerine Barýþ oyuna dahil oldu 60. dakikada... Topa sahip olma oranlarýnda %64'e, %36'lýk üstünlüðümüz oyunun akibetini anlatýyordu aslýnda.  Her geçen dakika aðýrlaþan zemine raðmen baskýsýný arttýran ve mücadele azminden bir þey kaybetmeyen Galatasarayýmýz aradý aradýðý golü 88. dakikada Lincoln'e ile buldu. Kalan dakikalarda Gençlerbirliði'nin beraberliði yakalama çabalarý sonuç vermedi ve karþýlaþma 1-0'lýk üstünlüðümüz ile sona erdi.

MAÇTAN DAKÝKALAR (ÝLK YARI)
7. dakikada sol kanattan gol çizgisine inen Arda'nýn ortaya çýkardýðý ve kaleci Peric'i geçen topa, müsait pozisyoda Okan'ýn yaptýðý vuruþta meþin yuvarlak, yandan auta gitti.
29. dakikada Hakan'ýn ceza sahasý dýþýndan vuruþunda, Mehmet Topal'a çarpan top, kornere gitti.
33. dakikada Arda'nýn sol kanattan yaptýðý ortaya Nonda'nýn ceza sahasý içinde yaptýðý kafa vuruþunda top, az farkla auta gitti.
38. dakikada Hakan'ýn ceza sahasý dýþýndan sert vuruþunda top, az farkla auta gitti.
42. dakikada çalýmlarla ceza sahasýna giren Lincoln'ün zayýf vuruþunda top, kaleci Peric'de kaldý.
43. dakikada Lincoln'ün ceza sahasý dýþýndan yaptýðý sert vuruþta kaleci Peric, topa 2 hamlede sahip oldu.



-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat