Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

KATMER

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=2094
Tarih: 16-05-2024 Saat 17:51


Konu: KATMER
Mesajı Yazan: dafne
Konu: KATMER
Mesaj Tarihi: 13-11-2006 Saat 07:05
KATMER

M a l z e m e l e r
Hamur için:
* 150 gr. un,
* 1 çay bardaðý su,
* 1 çay bardaðý tuz,
Ýçi için:
* 2 yemek kaþýðý þeker,
* 2 yemek kaþýðý çekilmiþ Antep fýstýðý,
* 100 gr. süt kaymaðý.

Not: Malzemeler 1 kiþiliktir.





HAZIRLANIÞI:

Hamur malzemeler birbirine karýþtýrýldýktan sonra yoðurulur. Kulak memesi yumuþaklýðýna gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yaðýyla yaðlanýr ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazýr duruma getirilmiþtir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açýlýr; kaðýt inceliðine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanýp dört köþe haline getirilir. Açýlan hamurun ortasýna iç malzemesi konularak, tekrar dört köþesinden içe doðru katlanýr, tavaya yerleþtirilerek fýrýna sürülür. 10-15 dakika fýrýnda kýzarýncaya kadar piþirilir. Katmer servise hazýrdýr.



-------------
no imza no problem...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat