Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Bilim ve Teknoloji
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Unutmak tarihe karışıyor !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Unutmak tarihe karışıyor !!!

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Unutmak tarihe karışıyor !!!
    Gönderim Zamanı: 08-12-2008 Saat 13:18
 
 
 
 
Gelişen teknolaji sayesinde unutmak artık tarihe karışmak üzere.

Teknolojik gelişmeler sayesinde genç yaşlı herkesin ortak sorunu olan "unutmak" tarihe karışacak. Bilgileri doğru bir şekilde sınıflandırabilen akıllı cihazlar, gündelik hayattaki tüm bilgileri ve ayrıntıları depolayacak, analiz edecek, uygun zamanda ve uygun yerde hatırlatacak.

IBM, önümüzdeki 5 yıl içinde "unutmak" sorununu ortadan kaldırmak için yeni bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda tasarlanan oldukça küçük mikrofonlar ve video kameralar, yapılan tüm görüşmeleri, katılınan etkinlikleri kolaylıkla kaydetme imkanı sunacak.

Geliştirilen akıllı cihazlar da bu bilgileri doğru bir şekilde sınıflandıracak, ayrıntıları depolayacak, analiz edecek, uygun zamanda ve uygun yerde hatırlatacak. GPRS teknolojisiyle donatılan akıllı telefonlar, kişilere, belirli bir dükkanın yanından geçerken, reçetedeki ilaçlarını ya da marketteki ürünlerden birini almaları gerektiğini anımsatacak.

Bu teknoloji sayesinde yaşlılar, doktorlarıyla yaptıkları görüşmeleri daha kolay hatırlayacak. Hafızalarını zinde tutmak isteyenler ise gündelik hayatlarına ilişkin isimleri ve olayları hatırlamak için bellek alıştırmaları yapabilecek.

Bu tür teknolojilerin kullanıldığı girişimlerden ilki HERMES Etkin Yaşlanma İçin Bilişsel Bakım programı olacak. HERMES, yaşlıların bir teknoloji dahisi olmak zorunda kalmaksızın, gündelik hayatlarına ilişkin önemli ayrıntıları hatırlamalarını ve kısa süreli belleklerini geliştirmelerini sağlayacak.

Kaynak

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.