Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yaşama Dair > Yemek Tarifleri
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Saray Helvası
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Saray Helvası

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Fırtına Açılır Kutu Gör
Moderator
Moderator


Kayıt Tarihi: 11-09-2008
Konum: Turkey
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 689
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Fırtına Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Saray Helvası
    Gönderim Zamanı: 24-10-2008 Saat 14:10
 
 
 
 
Malzemeler;

600 gr. un ( 5 su bardağı )
250 gr. tereyağı
1 paket pudra şekeri
1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz


yapılışı:

-büyükçe bir tencereye un konur ve kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar, sürekli karıştırarak kavrulur.
-tencere ocaktan alınır ve 10 dk. kadar soğumaya bırakılır.
-bu süre dolunca tereyağı eklenir. unun sıcaklığıyla tereyağı eridikten sonra, pudra şekeri eklenir ve el ile yoğrulmaya başlanır.
-bu aşamada
cevizde katılarak iyice yoğrulur.
-düz ve küçük bir tepsiye, kuvvetlice bastırarak yerleştirilir.
-
baklava şeklinde dilimlenerek buzdolabında soğumaya bırakılır.
 
                                                                               ''Afiyet Olsun''       


Düzenleyen Fırtına - 27-10-2008 Saat 12:14

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.156 Saniyede Yüklendi.