| Yazar | 
  
   
       Konu Arama    Konu Seçenekleri
    | 
 
 
  
   
   kral  
   
    Administrator
   
  
    
   
  Kayıt Tarihi: 08-03-2006
       Status: Aktif DeÄŸil
    Points: 957
   | 
  
   
      Mesaj Seçenekleri
    
        Thanks(0)
    
        Alıntı   Cevapla
   
     Konu: ET YEMEKLERİ, KEBABLAR, KÖFTELER     Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:50 | 
 
 
  
   
   
   
MANTARLI ET SOTE  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun, içine 
kuş başı etleri atın. Suyunu çekene kadar kavurun. Kavurduğumuz etin üzerine 
rendelenmiş domates veya 1 kaşık salçayı dökün. Mantarları ortadan ikiye bölün. 
Kavrulan etlerin üzerine atın. 1 su bardağı su, tuz ve diğer baharatları ilave 
edip karıştırın. Tencerin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar orta ateşte 
pişirin.   |  
| 
 500 gr Kuşbaşı Et,  |  
| 
 300 gr Mantar  |  
| 
 2 adet Domates  |  
| 
 1 adet Soğan  |  
| 
 2 adet Sivri Biber  |  
| 
 Margarin  |  
| 
 Tuz, Kara Biber, Kekik, Nane, Pul 
Biber  |  
| 
    |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
  Düzenleyen kral - 26-03-2008 Saat 17:51
    
   
   | 
 
 
  
   
    
       “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
      
   
   | 
 
 
    | 
 
 
  
   
   kral  
   
    Administrator
   
  
    
   
  Kayıt Tarihi: 08-03-2006
       Status: Aktif DeÄŸil
    Points: 957
   | 
  
   
      Mesaj Seçenekleri
    
        Thanks(0)
    
        Alıntı   Cevapla
   
     Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:51 | 
 
 
  
   
   
   
ORMAN KEBABI  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 6 kişi için  | 
 Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, 
yağ ile konup kavrulur.  
Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat 
kadar ateşte tutulur.  
Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, 
karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha 
pişirilir.  |  
| 
 ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu 
Eti  |  
| 
 200 gr İç Bezelye  |  
| 
 2 adet Patates  |  
| 
 2 adet Havuç  |  
| 
 2 yemek kaşığı Yağ  |  
| 
 1 adet Kuru Soğan  |  
| 
 1,5 bardak Su  |  
| 
 Tuz, Karabiber, Kekik  |  
| 
 Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave 
edilir.  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
PAÇA HAŞLAMASI  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Paçalar kazınmış ve çatallarının aralarındaki kıl keseleri 
kesilerek çıkartılmış olmalı ve tütsülenmiş, yıkanmış 
olamlıdır. 
Düdüklü tencereye su ile paçalar, sarımsak ve tuz konur ve 2 saat 
kaynatılır. 
Sonra paçaların içindeki kemikler çıkarılıp, servis tabaklarında 
suyu ve limon parçası ile servis 
yapılır.   |  
| 
 12 adet Koyun Paçası  |  
| 
 8 bardak Su  |  
| 
 2 adet Limon  |  
| 
 2 diş Sarımsak  |  
| 
 yeterince Tuz  |  
| 
    |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
FIRINDA PATLICANLI 
KÖFTE  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Kıymayı ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyonla 
yoğurup köfteleri hazırlayın. 
Alacalı soyduğunuz patlıcanları kalın dilimler halinde kesin. Sıvı 
yağı kızdırarak patlıcanları şöyle bir çevirin. Hafifçe rengi dönmüş 
patlıcanları tepsiye yayıp tuzlayın. Üzerine hazırladığınız köfteleri 
dizin. 
Domatesleri biberleri ve sarmısakları zevkinize göre köftelerin 
üstüne yerleştirin.Bir çay bardağı suyu bir tatlı kaşığı salça ile karıştırıp 
gezdirin.bir kaşık tereyağını küçük küçük parçalar halinde 
serpiştirin. 
200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin. 
  |  
| 
 3 tane Patlıcan  |  
| 
 400 gr. Kıyma  |  
| 
 2 dilim Ekmek İçi,  |  
| 
 1 adet Kuru Soğan  |  
| 
 6-7 diş sarımsak  |  
| 
 2 adet Domates  |  
| 
 2 adet sivribiber  |  
| 
 1 çay bardağı Sıvı Yağ  |  
| 
 1 tatlı kaşığı salça  |  
| 
 1 yemek kaşığı Tereyağ  |  
| 
 1 çay bardağı Su  |  
| 
 Tuz, Kara Biber, Kimyon  |  
| 
 Sıcak sıcak servis yapın.  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
SALÇALI KÖFTE  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek içi, 
yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılıp yoğrulur. 
Uzun ve Yassı, parmak köfteler yapılır. 
Bu köfteler yağda renkleri hafifçe dönecek kadar 
kızartılır.  
Ayrı bir yerde 1 kaşık yağ ile küçük küçük doğranmış domatesler ya 
da salça hafifçe öldürülür. Sonra buna 2 bardak su katılır ve az kızartılmış 
köfteler eklenir. 5-10 dakika 
kaynatılır.   |  
| 
 ½ Kg Az Yağlı Dana Kıyması  |  
| 
 1 adet Kuru Soğan  |  
| 
 1 adet Yumurta  |  
| 
 2 adet Domates ya da ½ yemek kaşığı Domates 
Salçası  |  
| 
 2 dilim bayat ekmek içi  |  
| 
 1 yemek kaşığı Yağ  |  
| 
 2 bardak Su  |  
| 
 5-10 sap Maydanoz  |  
| 
 Tuz, Karabiber  |  
| 
 Arzu edilirse son kaynatma sırasında suyun içine haşlanmış 
patates, biber, bezelye, havuç gibi sebzeler de ilave 
edilebilir.  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
 
  
    
   
   | 
 
 
  
   
    
       “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
      
   
   | 
 
 
    | 
 
 
  
   
   kral  
   
    Administrator
   
  
    
   
  Kayıt Tarihi: 08-03-2006
       Status: Aktif DeÄŸil
    Points: 957
   | 
  
   
      Mesaj Seçenekleri
    
        Thanks(0)
    
        Alıntı   Cevapla
   
     Gönderim Zamanı: 26-03-2008 Saat 17:52 | 
 
 
  
   
   
   
SEBZELİ İNCİK  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Tencereye etlerle beraber yağı, sivribiberi, sarmısağı koyarak 
üzerini geçeçek kadar su ilavesiyle pişirin.
  Diğer tarafta yıkanmış ve 
kuşbaşı doğranmış havuç, kereviz, kabak ve arpacık soğanı hazırlayın. Etler 
pişmek üzere iken hazırlanmış çiğ sebzeleri ekleyin. En sonra da kabuğu soyulmuş 
ve kuşbaşı doğranmış domatesi koyun. Tuz ve karabiber ilave edip sebzeler ve et 
iyice yumuşayana kadar pişirip servis yapın. 
  |  
| 
 200 gr'lık 4 parça Incik  |  
| 
 ½ kg Arpacık Soğan  |  
| 
 2 adet Havuç  |  
| 
 3 adet Sivri Biber  |  
| 
 2 adet Kereviz  |  
| 
 2 adet Kabak  |  
| 
 ½ Kg Domates  |  
| 
 4 diş sarımsak  |  
| 
 3 yemek kaşığı Yağ  |  
| 
 Tuz, Kara Biber  |  
| 
 Sıcak Sıcak Servis 
yapınız..  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
SEBZELİ KUZU 
HAŞLAMA  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 6 kişi için  | 
 İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye 
koyun. 
Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, 
değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine 
ekleyin. Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave 
edin. 
Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun. Buhar çıktıktan sonra 25-30 
dakika pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarmısakları karıştırın. 
 
Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis 
yapın.  |  
| 
 1 
Kg 
dilimlenmiş Kuzu Budu  |  
| 
 1 adet Kuru Soğan  |  
| 
 6 adet Patates  |  
| 
 3 adet Havuç  |  
| 
 3 adet Sivri Biber  |  
| 
 5-6 diş Sarımsak  |  
| 
 Tuz, Kara Biber  |  
| 
 Dilerseniz kereviz ve limon suyu ekleyebilirsiniz. Eğer 
suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak nefis bir çorba da 
elde edebilirsiniz.  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
SEBZELİ ŞİNİTZEL  |  
| 
    |  
| 
        |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Sebzeleri 10-15 cm. boyunda kalın çubuklar halinde 
doğrayınız.  
Şinitzellerin üzerine ½ yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. 
Herbirinin üstüne kişniş, karabiber, köri ve peynir 
serpin. 
Şinitzellerin geniş tarafına, etten 2-3 cm dışarıda kalacak 
şekilde parmak sebzelerden 2 şer adet taze soğan ve bir sap maydanoz koyup 
sıkıca sarın. 
Açılmaması için kürdanla tutturun. Kalan yağı fırın kabına 
sürün. 
Ruloları kaba sırayla dizip, her taraflarının iyice yağlanması 
için hafifçe sallayın. 
Sebzeli Şinitzellerinizi 200°C'a ısıtılmış fırında 
üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.   |  
| 
 1 paket Şinitzel  |  
| 
 6 yemek kaşığı Zeytinyağ  |  
| 
 6 yemek kaşığı Kaşar Peyniri 
(rendelenmiş)  |  
| 
 1 adet Havuç  |  
| 
 1 adet Patates  |  
| 
 1 adet Kabak (Taze Fasulye ya da Pırasa da 
olabilir)  |  
| 
 6 adet Taze Soğan  |  
| 
 1 sap Maydonoz  |  
| 
 Tuz, Karabiber, Kişniş, 
Köri  |  
| 
 Mercimekli Pilav ile Sıcak Servis yapılırsa çok şık olur. 
  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE 
PİLAVI  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun. Doğranmış domates ve soğanları 
ilave edin. En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Su 
ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin. Ara sıra 
karıştırmayı unutmayın. Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin. 15-20 
dakika pişirin.   |  
| 
 700 gr sığır eti  |  
| 
 500 gr domates  |  
| 
 250 gr kuru soğan,  |  
| 
 Zeytinyağ  |  
| 
 3 diş Sarımsak  |  
| 
 Salça  |  
| 
 Maydanoz  |  
| 
 Su  |  
| 
 Tuz, Kara Biber, Kekik  |  
| 
 Üzerini Maydanozla 
süsleyebilirsiniz.  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
SEFTALİ KÖFTESİ  |  
| 
    |  
| 
        |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Bayat ekmek diliminin kabuklarını çıkartıp, ıslatın ve avucunuzda 
sıkın. Kıymayı, ıslatılmış ekmek içi, soğan ve maydanozla birlikte et 
makinesinde (ya da robotto) 1 kere daha çekin (veya mikserde olabilir). Tuz ve 
karabiber eklendikten sonra kıymayı yoğurun. Dilerseniz kıymaya ½ çay kaşığı 
baharatta ekliyebilirsiniz.  
Sıcak suda ıslatarak yumuşattığınız kuzu ciğeri gömleğini 
6 
cm. genişliğinde kare parçalara bölün. Her bir gömlek 
parçasına 1½  ceviz büyüklüğünde yuvarlanmış köfteleri koyun, küçük yuvarlak 
şeftali şeklinde bohçalar yapın.  
Köfteleri ızgara üzerine düzgün yüzeyleri üste gelecek şekilde 
dizin. Ateşte yada fırında kurutmadan 
pişirin.  |  
| 
 1 
Kg 
orta yağlı Koyun Kıyması  |  
| 
 1 dilim Bayat Ekmek  |  
| 
 2 adet orta büyüklükte Kuru 
Soğan  |  
| 
 1 Kuzu Ciğeri Gömleği  |  
| 
 ½ demet Maydanoz  |  
| 
 Tuz, Karabiber  |  
| 
    |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
TALAŞ BÖREĞİ  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 6 kişi için  | 
 Tencereye, kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde doğranmış etler konur. 
Üstüne çentilmiş soğan, bir kaşık yağ, dökülüp ateş üzerinde suyu çekilinceye 
kadar kavrulur. 
Kavrulmuş etin üzerine hem domates hem de salça konulup biraz daha 
kavrulur. Bir bardak su ilavesi ile kapağı kapatılmış olarak etler iyice 
pişirilir. Suyunu çektikten sonra kapağı açılarak üzerine tuz, maydanoz, 
karabiber, kekik serpilir, karıştırılır, soğumaya 
bırakılır. 
Diğer tarafta, 4 bardak elenmiş una, tuz ve 1 yemek kaşığı yağ 
ilave edilerek, ılık su ile katıca bir hamur tutulur. üzerine nemli bir bez 
örtülerek onbeş dakika dinlendirilir. 
Bu hamur 6 eşit parçaya bölünür. Herbir parça merdane ile açılır, 
üzerine yağ sürülür. Biraz daha dinlendirilir. Elde uçlarından çekerek, hazır 
yufka ıncelıgıne kadar açılır. Ortalarına içler eşit miktarda konularak, bohça 
gibi dört tarafından dürülerek, yağlanmış tepsiye sıralanır. Üzerlerine 
çırpılmış yumurtanın sarısı sürülerek fırına verilir. üzeri kızarıncaya kadar 
pişirilir. Fırından alınır ve kesilerek servis 
yapılır.  |  
| 
 4 Bardak Un  |  
| 
 5 yemek kaşığı Yağ  |  
| 
 1 fincan Zeytinyağı  |  
| 
 ½ bardak Su  |  
| 
 Yeterince Tuz  |  
| 
 TALAŞ İÇİN GEREKENLER  |  
| 
 ½ kg Kuşbaşı Koyun Eti  |  
| 
 2 adet Kuru Soğan  |  
| 
 1 yemek kaşığı Yağ  |  
| 
 1 adet büyükçe Domates  |  
| 
 ½ kaşık Salça  |  
| 
 1 bardak Su  |  
| 
 1 Yumurta Sarısı  |  
| 
 Maydonoz  |  
| 
 Tuz, Karabiber, Kekik  |  
| 
 Sıcakken servis yapınız  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |   
  
| 
   
TERBİYELİ KÖFTE  |  
| 
    |  
| 
    |  
| 
 Malzemeler ; 4 kişi için  | 
 Kıyma, Rendelenmiş Soğan, Kıyılmış Maydanoz, tuz ve karabiber 
birlikte yoğrulur. 
15 dakika kadar sıcak suda durmuş pirincin suyu süzülerek, 2 
yumurtanın yalnız beyazı ile birlikte kıymanın içine eklenir ve yoğrulmaya devam 
edilir. Bu kıymadan küçük parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve yuvarlak 
küçük köfteler yapılır. 
İsteğe göre ayçiçek yağında rengi dönecek kadar kızartılır. Tava 
sallanarak her tarafın eşit kızarması sağlanır. (Bazı hanımlar kızartma 
yapmazlar, bu nedenle isterseniz bu aşamayı 
atlayabilirsiniz.) 
Bir tencerede 1 kaşık margarin içinde 1 fincan un hafifçe 
kavrulur. Üzerine su katılır. Kaynayınca köfteler eklenir. Onbeş dakika kadar 
kaynatılır.  
AYrı bir kapta 2 yumurtanın sarısı, ve bir limonun suyu çırpılır. 
Yumurta sarısının ısıyla katılaşmaması için, kaynamakta olan sudan hafif hafif 
4-5 kaşık su bu karışıma ılıtmak için katılır. Daha sonra bu karışımda 
köftelerin üzerine eklenir. Karıştırılır ve ateşten 
indirilir.  |  
| 
 ½ kg Köftelik Kıyma,  |  
| 
 1 avuç Pirinç,  |  
| 
 1 Kuru Soğan,  |  
| 
 1 tutam Maydanoz  |  
| 
 1 yemek kaşığı yağ  |  
| 
 1 limon  |  
| 
 2 adet yumurta  |  
| 
 1 kahve fincanı Un  |  
| 
 1,5 su bardağı Su  |  
| 
 Kızartmak için 1 Kaşık Sıvı 
Yağ  |  
| 
 Tuz, Kara Biber  |  
| 
 Bu yemek Ekşili Köfte olarak da 
bilinir  |  
| 
 Afiyet 
olsun......  |    
    
   
   | 
 
 
  
   
    
       “Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
      
   
   | 
 
 
    |