Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - YÖK, 17 bin Açık Liseli’yi mağdur etti
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

YÖK, 17 bin Açık Liseli’yi mağdur etti

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
GOLDMAN Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Konum: Türkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 895
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı GOLDMAN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: YÖK, 17 bin Açık Liseli’yi mağdur etti
    Gönderim Zamanı: 12-03-2006 Saat 00:13
YÖK, 17 bin Açık Liseli’yi mağdur etti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) başvurmak için bankaya para yatırma ve okuldan randevu almanın son gününde, yeni Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği’ne göre Açık Lise’ye geçen öğrencilerin ÖSS başvurularının kabul edilmeyeceğini, Açık Lise diplomalarının da geçersiz sayılacağını açıkladı.

Açık Lise öğrencisi olarak ÖSS’ye başvuran binlerce öğrenci ise eski okulundan da başvuru imkanı olmadığı için ortada kaldı. Açık Lise’ye ikinci dönem kayıt yaptıran 17 bin öğrenci ÖSS’ye başvururken, bu öğrenciler ne yapacaklarını şaşırdı. Açık Lise Yönetmeliği’nin Danıştayca durdurulduğunu hatırlatan YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mahkemenin verdiği kararı uygulamadığını savundu. Bu yönetmelik hükümleri ile Açık Lise’ye başvuran öğrencilerin ‘kazanılmış haklarının hukuken söz konusu olamayacağını’ savunan YÖK, Açık Lise’ye yapılan kayıtların ve alınacak diplomaların geçersiz olacağını ve buna dayanılarak ÖSS’ye müracaat edilemeyeceğini duyurdu. ÖSS’ye müracaat edenlerin bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilemeyeceğini kaydeden YÖK, bu öğrencilerin herhangi bir şekilde yerleştirilmiş olsalar bile bu durumun bir yükseköğretim kurumuna kayıt hakkı vermeyeceğini ve kayıtlarının yapılmayacağını açıkladı.

YÖK’ün, açıklamayı ÖSS için randevu alma süresinin son gününe bırakması sebebiyle Açık Lise’den kaydını alıp eski okuluna geri dönerek oradan ÖSS’ye başvurma imkanını da kaybeden öğrenciler, ‘hiç olmazsa ÖSS başvurularının birkaç gün daha uzatılmasını’ istedi.

Öte yandan YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dersane ve özel okullarda uzman öğretici olarak çalışan fen edebiyat ve diğer fakülte mezunu kişilere vereceği formasyon için dava açmaya hazırlanıyor. Öğretmenlerin formasyonuyla ilgili konunun yetki alanında olduğunu vurgulayan bakanlığın kendi çalışanlarına hizmet içi eğitim verebileceğini; ancak formasyon veremeyeceğini savundu.

Yüksekokulu bırakıp Açık Lise’ye kaydoldu, ortada kaldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek lisesi mezunlarının ÖSS’de uğradıkları puan kaybının önüne geçmek için yenilediği Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından durdurulması, Açık Lise’ye başvuran öğrencileri mağdur etti. Yüksekokul ve fakültelerin ara sınıflarından ayrılarak Açık Lise’ye başvuran öğrenciler, ayrıldıkları okullarına geri dönemiyor. Hacettepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ikinci sınıfından kaydını aldırarak Açık Lise’ye başvuran Harun Fatih Kocaman, okuluna geri dönemeyen öğrencilerden biri. Danıştay’ın Açık Lise Yönetmeliği’ni durdurması üzerine tekrar yüksekokuluna dönmek isteyen Kocaman, yüksekokulun ‘kaydınızı aldırdınız, artık geri dönemezsiniz’ cevabı üzerine ‘ortada kaldı’. Ne yapacağını şaşıran Kocaman hem Açık Lise, hem de yüksekokuldan oldu. Kocaman, ÖSS’ye genel lise mezunu olarak girip küçüklüğünden beri hayalini kurduğu ‘matematik öğretmenliği’nde şansını denemek istiyordu. Kocaman, Açık Lise’ye gidemediği gibi bir yıl okuduğu yüksekokuldan da oldu. Hükümetin soruna bir çözüm bulmasını isteyen Kocaman yüksekokula geri dönmek için dava açmaya hazırlanıyor

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.176 Saniyede Yüklendi.