Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Spor > Futbol Genel > Fenerbahçe & Galatasaray
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Yabancı sınırlaması kaliteyi arttırmaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Yabancı sınırlaması kaliteyi arttırmaz

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj Tersinden sırala
Hawk Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 07-03-2006
Konum: Turkiye
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 1700
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı Hawk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Yabancı sınırlaması kaliteyi arttırmaz
    Gönderim Zamanı: 11-04-2006 Saat 05:55
 

Daum "Yabancı sınırlaması ile Türk Futbolu'nun kalitesi artmaz!"
Sivasspor karşılaşmasından sonra düzenlediği basın toplantısında Teknik Direktörümüz Daum çarpıcı açıklamalarda bulundu. Daum, takımımızın performansından son günlerde yaşanan hadiselere kadar bir çok konuya değindi. Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili "Yabancı Oyuncu sınırlaması, Avrupa'da mücadele edecek tüm takımların sorunu" diyen Teknik Direktörümüz, bu sınırlamanın Türk Futbolu'nun kalitesini yükseltmeyeceğini ve Türk Milli takımına çok büyük bir fayda sağlamayacağını, buna rağmen Türk Milli takımına başarılar dilediğini söyledi. İşte Daum'un maçtan sonra yaptığı basın toplantısındaki açıklamalar:

"İlk yarıyı çok iyi konsantre olmuş bir şekilde oynadık ve haklı olarak 2-0 öne geçtik. İlk yarı beni oyun anlayışı açısından memnun kıldı. İkinci yarı bir vites küçülttük. 2-0 önde olmamızın ve son haftalarda yoğun maç programımız nedeniyle yaşadığımız bir düşüştü. İlk yarıda sahaya yansıttığımız oyun anlayışı ile neredeyse hiç pozisyon vermedik. İkinci yarıda rakibimizin bize hazırladığı kontra atakları biz onlara yaptık ve şunu gördük ki tehlike olduğu anlarda Rüştü’ye güvenebiliriz."

"Sivasspor oturmuş iyi bir takım. İyi alan daraltıyorlar. Bu tip rakiplere karşı sabırlı oyun anlayışına sahip olmamız lazım. İlk yarı bunu başardık. İkinci yarı başaramasak bile bir gol daha atmasını bildik. Benim açımdan bakıldığında kadrom dar. Önümüzdeki maçlarda sorun olmaması için dua ediyorum. Deniz olayındaki gibi bir olay da yaşamamalıyız. Tam anlamıyla bilgilendirilmedim bu konuda ama bir örnek vermek istiyorum. İki tane firma düşünelim kendi aralarında açık hesabı olan. Her ne sebepten olursa olsun bu hesap tam olarak kapatılmamış. Hesabını ödemeyen firmaya gelen biri diyorki; sen hesabını ödemedin bu yüzden bu çalışanın çalışmayacak ve onun yaşam alanını kısıtlıyorum. Bir insanın çalışma haklarını kısıtlamak insan haklarına aykırıdır. Futbol Federasyonu’nun aldığı bu kararla hakkını kısıtladığı bir insandır. Her ne kadar profesyonel ve acımasız bir meslek icra ediyorsak da bunu göz ardı edemeyiz. Önder ve Anelka’nın takıma katılmasını bekliyoruz. Anelka Paris’te tedavi olacak. Orada bir güvendiği doktor var. Her ne kadar bizde bu tedaviyi burada yapabilecek olsakta oyuncumuzun kendi güvendiği doktoruna gitmesine izin veriyoruz. Böyle bir hakları var."

"Altı yabancı kararı Türk milli takımı için alınmış bir karardır. Avrupa Birliği’ne girmek istiyorsak kendimizi orada alınan kararlardan soyutlamamalıyız. Orada Türk milli takımı düşünüldü ve Fatih Terim’in daha fazla Türk oyuncuya sahip olma düşüncesinin öne çıktığını ve bu kararın alındığını düşünüyorum. Bu sayısal kısıtlama ile Milli takımın kalitesinin artmasını diliyorum bende ama bunun mümkün olacağını sanmıyorum. Türk futbolundaki kaliteyi yükseltmenin farklı bir yolu olabilir ama bunun yeri burası değil."

"Şu anda önümüzde kupa ve şampiyonluk yarışında çok önemli maçlarımız var. Benim buradaki geleceğimi sezon sonunda konuşuruz."

Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant ise düzenlediği basın toplantısında hem stadımızı, hem de taraftarımızı övdü. Basın toplantısında Lorant şöyle konuştu: "Oyuncularım bu maçla yeni şeyler öğrendiler. Önemli olan bu maçlarda galip gelemeseler bile ders çıkartmalarıdır. Onlarda çok az cesaret gördüm. Özellikle ilk devre benim düşündüğüm gibi oynamadılar.Orta sahanın göbeğinde oynayan arkadaşımız formda değildi. iki gol yedik. penaltı olup olmadığını göremedim hakemler gereken kararı verdi.Ama stadyum harika, Taraftar Harikaydı."
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.148 Saniyede Yüklendi.