Bilginin Adresi Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Haberler > Güncel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Türkiye'yi zor günler bekliyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Events   Kayıt Ol Kayıt Ol  GiriÅŸ GiriÅŸ

Türkiye'yi zor günler bekliyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
kral Açılır Kutu Gör
Administrator
Administrator


Kayıt Tarihi: 08-03-2006
Status: Aktif DeÄŸil
Points: 957
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Thanks (0) Thanks(0)   Alıntı kral Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Türkiye'yi zor günler bekliyor
    Gönderim Zamanı: 25-08-2008 Saat 10:47
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piyasaların önceliklerinde değişimler görülmeye başlandı.

ABD ekonomisinde büyümeye ilişkin karamsarlık Avrupa'ya sıçradı.

Şu an Türkiye'ye olan bakış açısı tersine dönebilir.

Yabancılar Türkiye pozisyonlarını sorgular ve azaltırken, kapımızda durgunluk tehlikesi gelmiş çatmışken kısa vadeli yükselen trendin devamı zor görünüyor.
 
 
"Türkiye'yi zor günler bekliyor"

Turkish Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan haftalık bültende yurtiçi piyasalar açısından geleceğin pek de parlak görünmediği belirtildi.

"Hacim Daralıyor, Yatay Trend Daha Alt Noktalarda Oluşabilir" başlığıyla hazırlanan bültende şu tespitlere yer verildi;

Piyasaların önceliklerinde değişimler görülmeye başlandı. Petrol ve emtia fiyatlarında güçlü gerileme ve ABD ekonomik verilerinde toparlanma ile bir senelik endişeler büyük ölçüde azaldı. Buna karşın ABD ekonomisinde büyümeye ilişkin karamsarlık Avrupa’ya sıçradı. Avrupa ile Türkiye ekonomisi, yoğun ticari ilişkiler nedeniyle karnı birbirine bağlıdır. Avrupa ekonomisinde yaşanacak daralma, Türkiye’yi de daraltacaktır. Bu yüzden şu an Türkiye’ye bakış açısı tersine dönebilir.

Cuma günü görüldüğü üzere bir yabancı kurum Türkiye’de hisse tavsiyesini bir anda Under weight’e çekmiştir. Yabancıların ileriki dönemde Türkiye tavsiyelerinde Avrupa’da yaşanan ekonomik değişimlere ilişkin beklentiler önemli rol oynayacaktır. Avrupa’da yaşanan daralma ve ECB’nin gelecekte faiz indirimleri Türk piyasalarına olumsuz yansımalar yaratabilecektir.    

İMKB böyle bir sürece, kısa vadede yükseliş ve orta vadeli ise yatay bir trend içerisinde girmiştir. Kısa vadeli yükselen trend içerisinde yükseliş trendi Ağustos ayı itibariyle bozulmamıştır. Fakat yükselişte daralan işlem hacim, kısa vadeli trend değişimini işaret etmeye başlamıştır. Kısa vadeli yükselen trend içerisinde yabancı takas oranı düşen bir trend izlemektedir. Yabancı takası yüzde 69.89 ile Temmuz ayında görülen seviyelerin dahi altına geriledi.  

Bu hafta kısa vadeli trend değişimi yaşayabileceğimiz bir hafta olabilir. 41.500 desteğin kırılması kısa vadeli yükselen trendi sona ermesine neden olacaktır. 43.600-44.000 direncinin kırılması durumunda ise orta vadeli yatay trend, yükselen trende dönecektir. Orta vadeli trend değişimini gerçekleştirecek bir gündem bizi beklemiyor. Ay sonuna kadar Avrupa’dan ABD’ye göre daha önemli bir data akışı izleyeceğiz.

Yabancılar Türkiye pozisyonlarını sorgular ve azaltırken, kapımızda durgunluk tehlikesi gelmiş çatmışken kısa vadeli yükselen trendin devamı zor görünmektedir. Orta vadeli 38.500-44.000 aralığında dalgalanmanın devamını bekliyoruz. Bu yatay bölgede trade yapılabilir."

“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör



Bu Sayfa 0.143 Saniyede Yüklendi.