Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nefret Deðil, Rekabet Var!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Fenerbahçe & Galatasaray
Forum Tanımlaması: Fenerbahçe & Galatasaray Taraftarlarýnýn mekaný...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=969
Tarih: 05-05-2024 Saat 13:42


Konu: Nefret Deðil, Rekabet Var!
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Nefret Deðil, Rekabet Var!
Mesaj Tarihi: 20-04-2006 Saat 19:30

 

 

 

Ýrlanda Cumhuriyeti’nde yayýn yapan RTE Televizyonunun yetkilileri, Dünya’daki en önemli derbi maçlarýný içeren belgesel çalýþmalarý kapsamýnda bugün Ýstanbul’a geldiler. Sunuculuðunu Ýngiliz komedyen Ardal O’Harlon’un yapacaðý belgesel için þimdiye kadar; Feyenoord - Ajax, Olympiacos - Panathanaikos, Lazio - Roma, Cracovia - Wisla Krakow ve Barcelona - Real Madrid maçlarý görüntülendi. Ýrlandalý ekip, 6. seri olarak 22 Nisan Cumartesi günü yapýlacak Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçýný belgesellerine dahil edecek.

Derbi maçý için ülkemize gelen Ýrlandalý yetkililer, ilk olarak takýmýmýzýn bugün Samandýra Tesisleri’nde yaptýðý antrenmaný izledikten sonra, kalecimiz Rüþtü ile de bir röportaj gerçekleþtirdiler.
Fenerbahçe-Galatasaray arasýndaki maçlarýn her açýdan niçin bu kadar hararetli geçtiðini soran yetkililere Rüþtü Reçber, þöyle cevap verdi: “Galatasaray 100. yýlýný geride býrakmýþ bir takým. Fenerbahçemiz de önümüzdeki sene 100. yýlýný kutlayacak. Bu kadar tarihi geçmiþe sahip iki kulüp arasýnda yýllardýr süregelen bir rekabet var. Ýki takým da ezeli rakip ama ayný zamanda ebedi de dosttur. Türkiye’deki futbola keyif veren en büyük unsur, bu ezeli ve tatlý rekabettir. Aramýzda yaþanan bu çekiþme nefretle karýþtýrýlmamalý. Bu nefret deðil, rekabetten baþka bir þey deðildir. Benim Galatasaray takýmýndan ailecek görüþtüðüm çok arkadaþým var. Taraftarlar arasýnda da bu böyledir. Bu maçlarý çok büyütmemek gerekir. Dünyanýn her yerinde böyle derbiler var. Barcelona-R. Madrid; Celtic-G. Rangers; Olympiacos-Panathanaikos; Milan-Ýnter vs... Türkiye’deki en büyük ve bizim için de en kritik maçlardan biri olacak. Çok iyi çalýþýyoruz ve bekleneni karþýlayacak güçteyiz.

2002 Dünya Kupasý maçlarýna neden yanaklarý boyalý olarak çýktýðýnýn sorulmasý üzerine kalecimiz, “Takým olarak aldýðýmýz bir motivasyon kararýydý. Amaç; kazanma azmimizi ve savaþma ruhumuzu göstermekti.  Herkes bir fikir üretti ve karma olarak uyguladýk. Benimki ise maçlara bu þekilde çýkmaktý. Bazý arkadaþlarýmýz da saçlarýný kazýttý. Ýþe de yaradý, 3. olduk!” dedi.
RTE Televizyonu’ndan gelen yetkililer, Samandýra Tesislerimizin ardýndan, Fenerbahçe Þükrü Saracoðlu Stadý’na gelerek müzemizi ziyaret ettiler. Fenerbahçe tarihiyle ilgili bilgi alan yetkililer, daha sonra Fenerium Maðazamýzý da gezdikten sonra stadýmýzdan ayrýldýlar.




-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat