Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

"Veri emen" uygulamalar

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=9606
Tarih: 25-04-2024 Saat 02:20


Konu: "Veri emen" uygulamalar
Mesajı Yazan: yýldýz
Konu: "Veri emen" uygulamalar
Mesaj Tarihi: 27-03-2012 Saat 00:56
Cep telefonunuzu "veri emen bir canavara" çeviren uygulamalarýn hangileri olduðunu biliyor musunuz?

Akýllý cebinizde hangi uygulamalarýn ne kadar veri tükettiðine hiç dikkat ettiniz mi? Özellikle kotanýzýn dar olmasý durumunda bu konuya eðilmeniz gerekebilir.

Nielsen'in 2011 yýlý verilerine dayanan raporu, Android'li ceplerin ayda ortalama 583MB veri tükettiðini ortaya çýkarmýþtý. Peki en çok veriyi gönderip alan uygulamalar hangileri? Bunun cevabý, PCWorld'ün testinde gizli.

Video akýþý / filmler

YouTube'da her gün 10 dakikalýk bir video izlemeniz, ayda 1GB'ý rahatlýkla geçmenize neden olabilir. Yüksek çözünürlüklü videolar, kotanýzý çok daha çabuk bitirecektir. Ancak PCWorld'e göre Netflix akýþlarý, daha da çok veri kullanýyor zira video kalitesi, baðlantý hýzýnýza göre deðiþtiriliyor. Yani Netflix'de hýzlý bir baðlantý, kotanýzýn daha çabuk tükenmesi anlamýna geliyor.

Müzikler

Aylýk 250MB'lýk bir veri paketine sahipseniz ve müzikleri akýþ olarak dinliyorsanýz, kotanýzý aþmanýz mümkün. Pandora'da günde bir saat müzik dinlemek, 1.76GB veriye denk geliyor. Spotify ise Pandora'dan daha fazla veri harcýyor. Ancak ses kalitesi sizin için önemli deðilse, Spoitify'de müzikleri 96kbps kalitesinde dinleyerek veri tüketimini oldukça düþürebilirsiniz.

Oyunlar

Özellikle 3D grafikler, büyük boyutlu oyunlar demek oluyor. Örneðin Shadowgun için 218MB'lýk bir veri indirmeniz gerekiyor. Pocket Legends gibi MMO oyunlarý da siz oynadýkça her on dakikada 17MB veri tüketebiliyor.

Google Hangouts, PCWorld'ün testinde 2 dakikada 30MB veri tüketirken, Skype sadece 5MB veri aktarmýþ. Dolayýsýyla mobil baðlantýda Skype'ý tercih edebilirsiniz.

Sosyal medya

Fotoðraflarýnýzý Facebook gibi bir sosyal aða yüklemek, kotanýzdan her seferinde birkaç MB'ýnýzý düþürür. Çok sayýda fotoðraf yüklüyorsanýz, kotanýzdan hatrý sayýlýr sayýda verinin eksilmesine þahit olabilirsiniz. PCWorld'ün testine göre Facebook'a, Twitter'a ve Google+'a fotoðraf göndermek, onlara cep telefonunda bakmaktan 7-13 kat daha fazla veri tüketimine neden oluyor.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat