Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: İlköğretim ve Lise
Forum Tanımlaması: İlköğretim ve liselerimiz hakkında paylaşımlar..
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=941
Tarih: 19-04-2024 Saat 09:09


Konu: Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: Lise öğrencilerine ’’OECD sınavı’’
Mesaj Tarihi: 17-04-2006 Saat 01:15
Ankara (AA)- Türkiye'deki lise öğrencileri, OECD'nin PISA (Program for International Student Assessment-Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) kapsamında düzenlediği ve 40'a yakın ülkenin öğrencilerinin katılacağı sınava hazırlanıyor.

Sınav, gelecek ay Türkiye'de 7 bölgede 50 ilden seçilen 161 lisede, toplam 5 bin 35 öğrenciye uygulanacak. Sınav, katılan tüm ülkelerde eş zamanlı uygulanacak.
Bundan önce matematik ağırlıklı uygulanan ve sonuçları açısından Türkiye'nin 41 ülke arasından 34. sırada yer aldığı sınav, bu yıl fen bilimleri ağırlıklı gerçekleştirilecek. Fen bilimlerinin yanı sıra öğrencilerin matematik ve ''okuma becerileri''ndeki yetenekleri de ölçülecek. Öğrencilere, bu alanlarla ilgili testlerin yanı sıra anketler de yöneltilecek.

OECD'nin uyguladığı PISA projesi kapsamında gerçekleştirilen sınavlar, OECD ülkeleri ile diğer bazı ülkelerdeki 15 yaş grubu öğrencilerin, zorunlu eğitim sonunda ''günümüz bilgi toplumunda karşılaşabilecekleri durumlara hangi ölçüde hazırlıklı yetiştirildiklerini belirlemek amacıyla'' uygulanıyor. Bu çerçevede öğrencilerin okuldaki müfredatını ne kadar öğrendikleri değil, sahip oldukları bilgi ve becerileri kullanabilme yetenekleri, akıl yürütme ve okulda öğrendikleri fen ve matematik kavramlarını kullanarak etkin bir iletişim kurma becerisine sahip olup olmadıkları ölçülüyor.
 
Sınavın, bu yıl fen bilimleri ağırlıklı olarak gerçekleştirilecek bölümünün sonuçları, projeye katılan ülkelere 2007 yılının Aralık ayında gönderilecek.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat