Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Webmaster
Forum Adı: Webmaster Genel
Forum Tanımlaması: Webmasterlar için genel konularla ilgili bir tartýþma forumu
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8757
Tarih: 19-04-2024 Saat 22:45


Konu: Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
Mesajı Yazan: GéCéSæH!N!
Konu: Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
Mesaj Tarihi: 08-01-2011 Saat 13:47
Java teknolojisi nedir ve neden kullanmam gerekir?
Java, ilk olarak Sun Microsystems tarafýndan 1995'te piyasaya sunulan bir programlama dili ve bilgi iþlem platformudur. Yardýmcý programlar, oyunlar ve ticari uygulamalar gibi son teknoloji ürünü pek çok program bu teknolojiyi temel alýr. Java, dünya çapýnda 850 milyon bilgisayarda ve cep telefonlarý ile televizyonlar gibi milyarlarca aygýtta çalýþmaktadýr.

Java yazýlýmý niye gerekir?
Pek çok uygulama ve web sitesi, sisteminizde Java yüklü deðilse çalýþmaz. Üstelik bu tür uygulamalarýn sayýsý gün geçtikçe artmaktadýr. Java hýzlý, güvenli ve güvenilir bir teknolojidir. Bugün Java teknolojisini dizüstü bilgisayarlardan veri merkezlerine, oyun konsollarýndan bilimsel amaçlý süper bilgisayarlara, cep telefonlarýndan Internet'e kadar her yerde bulabilirsiniz!

Java'yý indirmek ücretsiz mi?
Evet, Java yazýlýmýný ücretsiz olarak indirebilirsiniz. En son sürümü http://java.com - http://java.com sitesinde bulabilirsiniz.

Neden en son Java sürümüne geçmeliyim?
En son Java sürümü, bilgisayarýnýzda çalýþtýrdýðýnýz Java uygulamalarýnýn baþarým, kararlýlýk ve güvenilirlik özelliklerini artýrmaya yönelik önemli yenilikleri içerir. Bu ücretsiz güncelleþtirmeyi yüklediðinizde, Java uygulamalarýnýzýn güvenli ve verimli biçimde çalýþacaðýndan emin olabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------
AYRINTILI TEKNIK BILGI


Baþlangýçta OAK olarak anýlan bu platformun adý 1995'te Java programlama dili olarak deðiþtirildi.

Java yazýlýmýný indirdiðimde bilgisayarýma neler yüklenecek?
Java yazýlýmýný indirdiðinizde bilgisayarýnýza yüklenecek olan yazýlým Java Runtime Environment ya da kýsaca JRE'dir. JRE, Java Virtual Machine (JVM) yazýlýmýný, Java platformunun çekirdek sýnýflarýný ve bunlarý destekleyen Java platformu kitaplýklarýný içerir. JRE, Java yazýlýmýnýn çalýþma zamaný bölümüdür; yani yazýlýmý Web tarayýcýnýzda çalýþtýrmak için gereken asýl bölümdür. Java yazýlýmýný indirdiðinizde yalnýzca ihtiyacýnýz olan yazýlýmlar yüklenir; casus yazýlýmlar ya da virüsler deðil.

Java Plug-in yazýlýmý nedir?
Java Plug-in yazýlýmý Java Runtime Environment (JRE) yazýlýmýnýn bir bileþenidir. JRE, Java programlama diliyle yazýlmýþ küçük uygulamalarýn (applet) çeþitli tarayýcýlarda çalýþmasýný saðlar. Java Plug-in yazýlýmý tek baþýna çalýþan bir program deðildir ve JRE'den ayrý olarak yüklenemez.

Java Virtual Machine ve JVM terimlerini duydum. Bu Java yazýlýmý mýdýr?
Java Virtual Machine, Java yazýlýmýnýn bileþenlerinden yalnýzca biridir ve web etkileþimlerinden sorumludur. Java Virtual Machine, indirdiðiniz Java yazýlým paketinde yerleþik olarak bulunur ve Java uygulamalarýnýn çalýþtýrýlmasýna yardýmcý olur.

Alýntidir...


-------------
SéT_By_GéCéSæH!N!



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat