Print Page | Close Window

Tereyağlı Karides

Printed From: Bilginin Adresi
Category: Yaşama Dair
Forum Name: Yemek Tarifleri
Forum Description: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8724
Printed Date: 06-08-2020 at 11:47


Topic: Tereyağlı Karides
Posted By: Fırtına
Subject: Tereyağlı Karides
Date Posted: 27-11-2010 at 18:31
 
 
 
 
 
Malzemeler,

1 kilo temizlenmiş karides

2 yemek kaşığı tereyağı

2 diş temizlenmiş sarımsak

3 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı limon suyu

Tuz

Su

Lavaş ekmeği

Sosu için,

2 adet olgunlaşmış avokado

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı

 
 
 
Hazırlanışı;
 
 
Derin bir tencereyi suyla doldurup sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.

Yüksek ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya karidesleri ekleyin.

Tencerenin kapağı açık olarak yaklaşık 10 dakika haşlayın.

Sürenin sonunda karidesleri süzün.

Tavaya tereyağını alıp eritin.

Üzerine karidesleri ekleyip yaklaşık 5 dakika soteleyin.

Sürenin sonunda ocaktan indirip tuz ve limon suyunu ilave edip karıştırın.

Sosunu hazırlamak için avokadoları temizleyip içini çıkarın.

Tüm malzemeleri robotta çekip püre haline getirin.

Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin.

Üzerine karidesleri dizip sosla servis yapın.

                                                                   ''Afiyet olsun''

Not;

Kalabalık arkadaş toplantılarında nefis atıştırmalıklar ikram etmek istiyorsanız; tereyağlı karides tarifini deneyebilirsiniz. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan karides; ara sıcak olarak da tercih edilebilir.



-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Print Page | Close Window