Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bir hafta yaðmur var

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8650
Tarih: 24-04-2024 Saat 08:17


Konu: Bir hafta yaðmur var
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Bir hafta yaðmur var
Mesaj Tarihi: 21-06-2010 Saat 10:06
 
 

Yeni haftada pazar gününe kadar Ýstanbul, Marmara, Karadeniz, Ýç Anadolu saðanak yaðmur alacak, bazý kentlere çok þiddetli yaðýþ düþecek. Hava sýcaklýðý 10 derece düþecek.

Güncelleme:21 Haziran 2010 11:00

Bu hafta kuvvetli yaðmurlar geliyor. Hafta boyu saðanak yaðmur var, NTV meteoroloji servisi özellikle Marmara, Ege ve Karadeniz'de yaþayanlarý ani kuvvetli saðanaklar, gökgürültüsü, yýldýrým, dolu yaðýþlarý ve su baskýnlarýna karþý uyarýyorlar. Ýstanbul baþta olmak üzere kuzeyde yaðmur aralýklarla bir hafta sürecek.

http://havadurumu.mynet.com/ - - ÝL VE ÝLÇELERÝN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMUNU ÖÐRENÝN

Sýcaklýklar geçtigimiz günlere göre en az 5-6 derece düþerek 30'lu deðerlerden, 20-25 dereceye doðru inecek.

Ýstanbul: Yaðmur bu gece bazý ilçelerde kýsa süreli olarak yeniden baþlýyor, yarýn özelilkle öðleden sonra gökgürültülü saðanaklar var, bu yaðýþlar ara ara güneþ çýksada bir hafta devam edecek. Sýcaklýk yarýn 25 derece Çarþamba günü 23 derece.

Ankara: Yarýn akþam bazý ilçelerde yaðmur baþlayacak, Çarþamba günü kuvvetli saðanak var. Sýcaklýk yarýn 30, Çarþamba günü 24 derece.

Ýzmir: Yaðmur yarýn akþam baþlýyor hava çok nemli, Salý akþamý ve Çarþamba günü kuvvetli saðanak var sýcaklýk yarýn 33 derece.

Marmara: Balkanlar’dan gelecek yaðmurdan en fazla etkilenecek bölge. Bu akþam Edirne- Çanakkale, Balýkesir arasýnda saðanaklar baþlýyor. Zaman zaman güneþ çýksa da yaðmurlarýn bir hafta devam etmesi bekliyor. Bu iki gün Balýkesir'den, Bursa ve Sakarya'ya kadar çok kuvvetli ani saðanaklar ve dolu yaðýþlarý olacak, sýcaklýk 22-25 dereceye iniyor.

Ýç Anadolu: Yarýn bulutlanýyor, Çarþamba günü Ankara'dan Çankýrý Yozgat boyunca kuvvetli olmak üzere bölgede saðanaklar baþlýyor, 30 derecelerde seyreden sýcaklýk Çarþamba günü 23 dereceye gerileyecek.

Egeliler Çarþamba günkü yaðýþlara dikkat: Yarýn akþam Ýzmir, Manisa Kütahya arasýnda saðanak yaðmur baþlýyor. Çarþamba günü tüm bölgede özellikle iç kesimlerinde kuvvetli yaðmur ve yer yer dolu yaðýþlarý olacak. Sýcaklýkda 3-4 derece düþecek.

Akdeniz: Sahillerde önemli bir yaðmur yok, ama lodos Kaþ'tan Mersin'e kadar iki gün çok kuvvetli esecek. Hafta sonu doðru sahillerde de kýsa süre yaðmur görelebilir.

Karadeniz Marmara'dan sonra en kuvvetli yeðmurlarýn olacaðý bölge: Ýki gün Düççe’den Kastamonu’ya kadar kuvvetli saðanak yaðmur ve dolu yaðýþlarý var, yýldýrým tehlikeside olduðundan özellikle tarýmla uðraþanlar açýk arazilerde dikkatli olmalý. Perþembe günü Doðu Karadeniz'de þiddteli yaðmur olacak.

Yaðýþ beklenmeyen tek bölge ise Güneydoðu, hava sýcak.

ÝSTANBUL'A DOLU YAÐDI

Ýstanbul'da dün akþam saatlerinde bazý bölgelere kýsa süreli dolu yaðdý. Baðcýlar, Esenler, Baþakþehir ve civarýna yaðan dolu ceviz büyüklüðündeydi.

Kentte gece boyunca aralýklý saðanak yaðýþ sürdü.

Bursa'da da dün saðanak yaðýþ zaman zaman doluya dönüþtü.

Kocaeli'nin Darýca ilçesinde saðanak ve þiddetli rüzgar nedeniyle denizde mahsur kalan 2 kiþi kurtarýldý.

Yalova'da dün akþam saatlerine doðru etkisini gösteren þiddetli yaðýþ ve fýrtýna araçlarý devirdi, yollarda uzunluðu kilometreleri bulan araç kuyruklarý oluþtu. Çýnarcýk'ta teknesini kýyýya çekmek isteyen Þener Öç boðularak hayatýný kaybetti.

Bitlis'in Hizan ilçesi ile Van'ýn Bahçesaray ilçesi arasýnda ulaþýmý saðlayan yol, heyelan nedeniyle ulaþýma kapandý.

Siirt'te saðanak nedeniyle bazý ev ve iþ yerlerinin bodrum katlarýný su bastý.

 
Kaynak
AA


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat