Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Faceebook Kiþisel Bilgileri Satacak

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar Güvenliði / Computer Security
Forum Adı: Güvenlik / Security Makaleleri
Forum Tanımlaması: Bilgisayarýnýzý Her Türlü Saldýrýya Karþý Korumak Ýçin Yapmanýz Gerekenler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8451
Tarih: 29-04-2024 Saat 16:58


Konu: Faceebook Kiþisel Bilgileri Satacak
Mesajı Yazan: megabros
Konu: Faceebook Kiþisel Bilgileri Satacak
Mesaj Tarihi: 06-04-2010 Saat 17:03

Facebook'a üye olanlar dikkat!

Sosyal paylaþým sitesi Facebook, kullanýcýlarýnýn kiþisel bilgilerini satarak para kazanmaya hazýrlanýyor.

Kullanýcý sayýsý 150 milyonu geçen sosyal paylaþým sitesi Facebook, bu kitleyi paraya dönüþtürmeye hazýrlanýyor.

Ýsveçli haftalýk bilimsel gazete Metro Teknik'in bu haftaki sayýsýnda konu derinlemesine ele alýnýrken, Facebook'un yakýnda kullanýcýlarýnýn bilgilerini uluslar arasý büyük þirketlere pazarlayarak, bu potansiyeli paraya dönüþtürmeyi düþündüðünü kaydetti.

Sunday Telegraph isimli gazeteye dayandýrýlan bir haberde; Facebook'un kurucularýndan Mark Zuckerberg ve kýz kardeþi Randi'nin, kullanýcý bilgilerini satma projesini büyük þirketlere açtýðý ve onlardan olumlu tepkiler aldýðý ifade edildi. Pazarlanan projenin iþleyiþi ise þöyle olacak: Büyük þirketler Facebook'tan kendi ürünlerini tanýtmak için kitle gruplarý seçecek ve Facebook onlar için araþtýrmalar yapacak. Pazarlamanýn daha hangi boyutlarda olacaðý ve bilgilerin daha nasýl pazarlanacaðý konusunda ise net bir bilgi verilmedi. Bu tür haberlerin duyulmasý ise Facebook kullanýcýsý Ýsveçli bazý gençlerin tepkisine yol açtý.

Sürekli olarak yeni insanlarýn siteye üye olmasý ve hafýza konusunda maliyet artarken, son günlerde Facebook'un büyük bir mali kriz içinde olduðu yazýlan haberde, sadece 2008 yýlýnda 30 milyon Dolar hafýza alaný satýn alýndýðý bilgisine yer verildi. Bu alanýn bile hýzla tükendiði ve buna sebebin ise kullanýcýlarca yüklenen fotoðraf ve videolarýn hacmi olduðu belirtildi. Ayrýca Facebook'un aylýk 1 milyon Dolarlýk elektrik faturasýnýn olduðu yazýlan haberde, Facebook'un bu maliyetleri kullanýcýlar üzerinden karþýlamayý düþündüðü belirtildi.

 
Saygýlar.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat