Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kurbanda kapak hilesine dikkat edilmeli !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8112
Tarih: 27-04-2024 Saat 23:37


Konu: Kurbanda kapak hilesine dikkat edilmeli !!!!
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Kurbanda kapak hilesine dikkat edilmeli !!!!
Mesaj Tarihi: 09-11-2009 Saat 12:10

 

 
Kurban bayramý'na az bir süre kala bazý hayvan satýcýlarýnýn genç yaþtaki büyükbaþ hayvanlarýný, öndeki iki diþini sökerek ‘kapak attý’ (halk arasýnda ergenleþen hayvanýn ön iki diþi dökülünce kurbana uygun hale gelmesi) gibi gösterip kurbanlýk olarak satmaya çalýþtýðý öðrenildi. kocaeli Müftü Vekili Bayram Erdoðan, kurbanýn kesilebilmesi için koyun ve keçinin 1, sýðýr ve mandanýn 2, devenin ise 5 yaþýný tamamlamýþ olmasý gerektiðini söyledi.

Diþlerini söküyorlar
Kurban hazýrlýðýna baþlayanlarýn dikkat etmesini öneren Erdoðan, bazý hayvan satýcýlarýnýn kurbanlýk almayý planlayan vatandaþlarý yanýltmak amacýyla büyük baþ hayvanlarýnýn öndeki iki diþini söküp ‘kapak attý’ gibi göstererek satmaya çalýþtýðýný söyledi. Erdoðan, þunlarý kaydetti:
“Hayvanýn kurban olabilecek yaþý doldurmasý gerekir. Her kurbanlýk hayvan alýcýsý hayvanlarýn yaþýný bilemez. Bazý satýcýlar hayvanýn diþlerinin döküldüðünü, kapak attýðýný gösterebilmek için hayvanýn ön diþlerini sökerek satmaya çalýþýyor. Kurbanlýk alacaklar mümkün olduðu kadar tanýdýðý ve güvendiði kiþileri arayýp bulursa yanýlmamýþ olur. Hayvan satýcýlarýný kurban satýþý konusunda daha dürüst davranmaya davet ediyorum.”
http://haber.milliyet.com.tr/msnDefault.asp?url=http%3a%2f%2fwww.milliyet.com.tr%2fEkonomi%2fHaberDetay.aspx%3faType%3dmsnSonDakika%26KategoriID%3d3%26ArticleID%3d1159670%26Date%3d09.11.2009%26reftype%3d2 - Kaynak


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat