Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cem Garipoðlu teslim oldu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8035
Tarih: 27-04-2024 Saat 08:14


Konu: Cem Garipoðlu teslim oldu
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Cem Garipoðlu teslim oldu
Mesaj Tarihi: 17-09-2009 Saat 12:13
 
 
Münevver Karabulut'un cinayet zanlýsý Cem Garipoðlu, 197 gün sonra ailesinin avukatlarý aracýlýðýyla saat 00,45'de polise teslim oldu.
 
 
 
Olayý, Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oðuz Kaan Köksal ve Ýstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn, Asayiþ Þube Müdürlüðü'nde yaptýklarý basýn açýklamasýyla kamuoyuna duyurdular. Vali Muammar Güler, açýklamasýnda devletin verdiði sözü tuttuðunu, bunun için emniyet birimlerine teþekkür ettiðini söyledi.
 
 
Cinayet, televizyon rogramlarýna konu oldu. Ailesi ve yakýnlarý vatandaþlarýn da desteði ile zanlýnýn yakalanmasý için yürüyüþler düzenledi. Baba Süreyya Karabulut, Cem Garipoðlu'nun cinayetten sonra yakalanýp serbest býrakýldýðýný iddia edince, dönemin Ýstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah tarafýndan mahkemeye verildi. Ayrýca acýlý baba, cinayetten sonra Celalettin Cerrah'ýn Cem Garipoðlu'nun amcasý Hayyam Garipoðlu ile görüþtüðünü iddia etti. Süreyya Garipoðlu, yaptýðý açýklamalarda polislerin aileden rüþvet aldýðýný söyledi. Celalettin Cerrah ise iddialarý sert bir dille eleþtirdi. TBMM Ýnsan Haklarýný Ýnceleme Komisyonu, Münevver Karabulut cinayeti hakkýnda Ýþiþleri Bakanlýðý ve Cumhuriyet Savcýlýðý'ndan bilgi istedi.

Karabulut ailesinin ilk avukatlarý Faruk Zorba ile Tülay Tonkuþ, aile ile aralarýndaki sorun nedeniyle davadan çekildi. Baba Karabulut, farklý yerlerde yaptýðý eylem ve açýklamalarla cinayeti sürekli gündemde tutmayý baþardý. Bir ara cinayetin sananist cinayeti olduðunu, Cem Garipoðlu ve aðabeyi Levent Garipoðlu'nun satanist sitelere üye olduðunu iddia etti.

Adli Týp skandalý
Skandallara adý karýþan Adli Týp Kurumu bu kez de Münevver'in iç çamaþýrýna sperm bulaþtýrdý. Baba Süreyya Karabulut bunun üzerine Adli Týp Kurumu ve Adalet Bakanlýðý'ný mahkemeye vereceðini söyledi. Baba, basýn mensuplarýna, "Kýzýmý Garipoðlu katletti, Adli Týp lekeledi" dedi. Bu süreçte Cem Garipoðlu'nun yakýnlarýnýn DNA örneði alýndý. Garipoðlu'nun babasý Mehmet Nida Garipoðlu ve annesi Tülay Makbule Garipoðlu gözaltýna alýnýp serbest býrakýldý. Anne daha sonra yurtdýþýna çýktý. Serbest býrakýlmalarý büyük tepki çekince baba Garipoðlu tekrar gözaltýna alýndý ve çýkarýldýðý mahkemece tutuklandý.

Tüm yaþananlara raðmen cinayetin aydýnlatýlamamasý toplumun her kesiminden büyük tepki gördü. Münevver Karabulut için Facebook'tan sayfalar oluþturuldu. Adýna þiirler yazýldý. Yapýmcý Melih Göðebakan Münevver Karabulut'un hayat hikayesini anlatan film çekmeye karar verdi. Ve birçok ünlü oyuncunun rol aldýðý filmin çekimlerine baþlandý.

Ýhbarlar arttý
Kamuoyundan Cem Garipoðlu ile ilgili hergün farklý iddialar ortaya atýlmaya baþlandý. Polise hergün Garipoðlu'nu gördüklerini söyleyen telefon ihbarlarý geldi. Rusya, ABD, Ýsrail, Ermenistan ve daha birçok farklý ülkede olduðu yönünde ihbarlar yapýldý. Türkiye'den de farklý illerde çok sayýda ihbar geldi. Basýnda bununla ilgili hergün haberler yer aldý. Bu sýrada Ýstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn oldu. Çapkýn, yaptýðý açýklamalarda çemberin daraldýðýný söyleyerek zanlýnýn yakalanacaðý yönde sinyaller verdi. Bu açýklamalardan sonra zanlýnýn yakalandýðý yönünde çok sayýda haber yapýldý, ancak haberler yalanlandý.

Ve teslim oldu
Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn'ýn "Çember darýldý" þeklindeki açýklamalarýndan kýsa bir süre sonra Cem Garipoðlu, avukutlarý aracýlýðýyla taslim oldu. Cem Garipoðlu, babasýnýn vekalet verdiði avukatla irtibata geçerek teslim olacaðýný söyledi. Ýki avukat Cem Garipdolu'nun geleceðini söylediði E-5 karayolu Bahçelievler mevkini giderek yol kenarýnda beklemeye baþladý.

Cem Garipdoðlu'nun saat 00.45'de geldiðini belirten Avukat Aytekin Kaya, "Cem otomobile bindiðinde, 'Babamýn içeride olmasýndan çok büyük vicdan azabý çekiyorum. Ona çok üzüldüm. Karným çok aç. Bana sucuk ekmek alýr mýsýnýz' dedi. Daha sonra otomobilin teybinden Frank Sinatra'yý dinledi. Bahçelievlerde bir yerde sucuk ekmek aldýk. Baþka bir þey konuþmadý. Daha sonra Bahçeliveler Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'ne gittik. Oradan da Asayiþ Þube Müdürlüðüne teslim edildi" diye konuþtu.

Asayiþ Þube Müdürlüðü'ne götürülen Cem Garipoðlu, ilk iþlemlerinin ardýndan saðlýk kontrolü için Þiþli Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'ne götürüldü. Garipoðlu saðlýk kontrolünün ardýndan tekrar Asayiþ Þube Müdürlüðü'ne getirildi.

Açýklamalar
Olayý, Ýstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Oðuz Kaan Köksal ve Ýstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn, Asayiþ Þube Müdürlüðü'nde yaptýklarý basýn açýklamasýyla kamuoyuna duyurdular.

Ýlk açýklamýyý Emniyet Genel Müdürü Oðuz Kaðan Köksal yaptý. Köksal olayla ilgili, "Arkadaþlarýmýz, bugün þüpheliyi yakalamak suretiyle kendi sorumluluklarýný yerine getirmiþlerdir. Esasen bizim polis teþkilatýmýzýn yoðun çalýþmasý, özellikle suçlarýn olmadan önlenmesi ama suçlar olduktan sonra da mutlaka failinin yakalanmasý, bir þekilde ele geçirilmesi içindir" dedi.Kýzlarýný kaybeden ailenin acýsýnýn belli ölçüde hafiflediðini, zanlýyý bulma görevinin süratle yerine getirildiðini ifade eden Köksal, bu bakýmdan tüm çalýþma arkadaþlarýna teþekkür ettiðini kaydetti.

Bugüne kadar zanlýya yönelik pek çok ihbar yapýldýðýný, bunlarýn bir kýsmýnýn asýlsýz çýktýðýný dile getiren Köksal, ancak yine de ihbarlarýn tümünün deðerlendirildiðini belirterek, "Arkadaþlarým her þeyi deðerlendirerek bugüne geldiler. Ben tekrar arkadaþlarýma bu çalýþmalarýndaki üstün gayretleri nedeniyle huzurlarýnýzda teþekkür ediyorum. Sizlerin de kamuoyunda olayý devamlý sýcak tutmak suretiyle bir noktada olayýn çözülmesine destek olduðunuzu düþünüyorum. Bu bakýmdan bu toplumsal olaya böylesine bir reaksiyon gösteren basýn mensubu arkadaþlarýma da teþekkür ederken, bir kez daha Türk polisini huzurlarýnýzda kutluyorum" dedi.

Vali Güler ise açýklamasýnda, "3 Mart 2009 yani 6.5 ay önce Beþiktaþ Etiler'de bir çöp konteynerinde Münevver Karabulut maalesef vücudu baþýndan ayrýlmýþ þekilde bulundu. Polisin operasyonlarý oldu. Olayýn hemen ardýndan 4 saat içinde delilleri ve þüphelisi belirlendi. Bir tek yakalama kalmýþtý. Kýrmýzý bültünler, yakalama kararlarý çýkartýldý ancak yakalanamamýþtý. Bugün saat 00.45 de firari Cem Garipoðlu ailesi tarafýndan avukatlarýyla polise teslim edildi. Yapýlan sýký takip, yoðun bir izleme, çemberin daralmasý teslime zorlama sürecini oluþturmuþtur. Biz bunlarý sizinle paylaþmamýþtýk.

Tabii ailesinin yaþadýðý acýlar, basýnda deðiþik þekilde yansýyan tepkiler nedeniyle konu kamuoyu gündeminde yer aldý. Bu nedenle tekrar ediyorum sayýn Baþbakanýmýz baþta olmak üzere bu olayýn takibi için çok özel talimatlar verildi. Takibi yapýldý. Sayýn Ýçiþleri Bakanýmýzýn, Emniyet Genel Müdürümüzün ve Ýstanbul Valiliði ve Ýstanbul Emniyet Müdürümüzün bütün birimleri, ilgili arkadaþlar önemli çalýþma icinde bulundular.

Daha önceki emniyet müdürümüzün döneminde ve þimdiki müdürümüz Sayýn Çapkýn’n zamanýnda da çalýþmalar sürdürüldü. Bundan sonraki süreç adliye boyutudur. Baðýmsýz Türk Yargýsý elde edilen delilleri deðerlendirecek ve gerekli karararýný verecek. Bizim açýmýzdan firari sanýk yakalanmýþtýr. Gýyabi yakalama kararý, hicabiye çevrilmek üzere Cumhuriyet Savcýlýðýna teslim edilecektir. Saðlýk durumunda görünen bir sýkýntý yoktur. Ama kanunlar gereði saðlýk kontrolüne gidecektir" diye konuþtu.

Vali Güler, Cem Garipoðlu'nun nerede saklandýðý ve ilk ifadesiyle ilgili sorulan sorularý ise yanýtsýz býraktý.

Ýstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkýn da, "Polisin, olayý bir maraton gibi görmesi ve bu olayý her polis kendi cocuðunun katilini arýyor gibi aramasý sonucu oluþan baskýlar teslime zorlamýþtýr. Aileyi suçu iþleyen kiþiyi teslime zorlamýþtýr. Bu sonucu alacaðýmýzý, böyle olacaðýný daha önceki zamanlardan biliyorduk. Bugün sonucunu aldýk. Teslim etmek zorunda kaldýlar. Ben özellikle bu konuyla çok yakýndan ilgilenen mesai arkadaþlarýma teþekkür ediyorum.

Konunu üzerine istikrarla yürüdüler. Dosyayý kapatmadýlar. Huzurlarýnýzda teþekkür ediyorum kendilerine. Tüm Türkiye'de polis, zanlýnýn yurt dýþýna çýkmamasýyla ilgili önlemleri aldý. Her ilde, her polis memuru, gelen her ihbara ayný ciddiyetle baktý. Böylece çember, Ýstanbul etrafýnda daraldý. Ardýndan da bugün zanlý teslim edildi" dedi. Emniyet Müdürü Çapkýn, olayýn sistematik bir çalýþmanýn sonucu olduðunu da belirterek, konuyla ilgili hassasiyet gösteren herkese teþekkür etti.
 
http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=646629 - Kaynak


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat