Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu da 6G mucizesi mi?

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8015
Tarih: 29-03-2024 Saat 12:36


Konu: Bu da 6G mucizesi mi?
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Bu da 6G mucizesi mi?
Mesaj Tarihi: 03-09-2009 Saat 19:41



Sadece 25 yýl kaldý. Mucizeler "cepte" devam edecek. Ancak bu kez çok daha þaþýrtýcý biçimde! 6G neler getirecek?

Ýnsanlýk elektronik iletiþim çaðýnýn ortalarýnda icat olunan "3G" kolaylýðýndan sonra, 5 yýl içinde önce "4G" ile tanýþacak; "Sanal Uygarlýk Çaðý"nýn ilk eþiðini atlayýp 15 yýl içinde de "5G" konforuna ulaþacak!

Bundan sonraki zaman dilimi "6G"nin efsane dönemi! Devrimin gerçekleþeceði yýl ise yaklaþýk 2035...
Elektronik uygarlýðýn uzam kavramý bizim zaman anlayýþýmýza uymuyor. Ýþin sýrrý da zaten tam burada: Elektronik inovasyonlar ay ve yýl kavramýný yok ediyor. Vakit daha bir hýzlý akýyor! Elektronikte bir aylýk süre bizim zaman algýmýza göre neredeyse bir yýla denk!
Ve elektronik devrimcilerin genç kuþaðý 2030'larda reel takvimi sanki 2300 yýlý gibi algýlayacak. Fantastik buluþlar fiziki ömrü uzatmakla kalmayacak, insan beyninin yeni iþlevleri de keþfedilecek!
 
Antika mekânlar: Eski banka þubeleri
"6G"yi bugünkü sýnýrlý GSM bilgisiyle açýklamak imkânsýz. Zaten birkaç fütüroloji fanatiði ile elektronik kâhini dýþýnda bu teknolojiyi þimdiden deðerlendirecek kiþi yok gibi. Geliþtirilen projeyi bu ay ABD'de "The Futurist Magazine" bir konferansta açýkladý.
Peki, bu devrimin bankacýlýk sektörüyle ne alakasý var? Evet, 2035 yýlýna gelindiðinde bir çaðýn deðiþmekte olduðunu göreceðiz. Ve bundan böyle çað atlayýþlarýný siyasetçiler deðil, elektronik devrimciler gerçekleþtirecek(!)
Önce "mobil telefon" tarihin derinliklerine gömülecek. Sonra, televizyon ekranlarý çöpe gidecek! Ve deðiþime odaklanan elektronik güdümlü yaþamda bankalarýn þube sayýsý da iyice azalacak.
Yeni bir çaða doðru herkesin elinde gezinen kibrit kutusu büyüklüðünde bir alet olacak! Bir de beynin görme merkezine sinyal gönderen "kiþiye özel" minik bir verici! Týpký bilimkurgu filmlerinde olduðu gibi!
 
Fütürizm önce bilimsel ufka bakar
2035'i nasýl tarif etmeli? En kýsa yol bir an kendinizi 25 yýl sonraya taþýmanýz: Varsayýn ki elinizde "6G"nin o sihirli aletinden var! Kumandasýna dokunuyorsunuz ve önünüzdeki boþlukta bir düzlem beliriyor. (Buna sanal prizma deniyor.) Bu yapay evren içinde hem konuþma yapmanýz hem de üç boyutlu TV izlemeniz olasý. Üstelik ekrana ihtiyaç duymadan!
Hatta ofisinizde ya da dýþarýda bir sanal banka þubesini üç boyutlu var etme imkânýna sahipsiniz! Oluþacak mekân, boyutu, derinliði, görüntüsü ve efektleriyle aynen bir bankanýn içi gibi! Memurundan yöneticisine deðin her þey sahici! Ama gördüðünüz bireylerin tümü sanal! Elektronik zekânýn yarattýðý canlý insan reprodüksiyonlarý!
Onlarla konuþabilir, talimat verebilir ya da hesabýnýza virman yapýlmasýný isteyebilirsiniz. Tek eksiðiniz, havadan sudan konuþma imkânýnýzýn olmayýþý!
Fiziki olarak banknot yatýrýp çekmek dýþýnda burada birçok iþlemi gerçekleþtirmeniz mümkün! Ýsterseniz hesabýnýzý elektronik tablolardan yönetebilir, müþteri temsilcisiyle yatýrým araçlarý üzerinde sohbet edebilirsiniz.
 
Banka þubelerine veda etmeye az kaldý
Þimdi bir düþünelim: "6G" teknolojisinden sonra doðanlar nostalji kuþaðýnda bir banka soygunu filmini izlediklerinde acaba nasýl bir duyguya kapýlacaklar? Sanal prizma içinde yeniden boyutlandýrýlmýþ bir macera! "Banka þubesi" onlar için hiçbir þey ifade etmeyecek. Ne bir örneði kalmýþ ne de bir izi! Üstelik yeni sistemde soygun yok þifre yok! Her þey bireyin parmak ucundaki kan damarý aðýna baðlý!
"Sony" tarafýndan geliþtirilen "periferik kan damarý tanýma teknolojisi" daha þimdiden insaný hayrete düþüren yenilikler sunmaya baþlamýþ. Kýlcal damar haritasý insanlarda birbirine benzemiyor. "6G"nin bu güvenlik bileþeni sayesinde ileride ne sahtekârlýk kalacak ne de banka soygunu!
Ne demiþler: Yaþayan görür! Þunun þurasýnda sadece 25 yýl kaldý. Benzer mucizeler yine "cepte" olacak. Ancak bu kez çok daha þaþýrtýcý biçimde!
Tabii, bu arada iletiþim ve reklam sektörünün nasýl bir dönüþüme uðradýðýný da arada bir düþünmekte yarar var.
 
Cep telefonunu icat eden Motorola baþmühendisinin 1973'teki basýn toplantýsýndan.
"Arabalarda kullandýðýmýz 13 kilogramlýk hantal telefonlarý þimdi 865 gram aðýrlýða kadar indirdik. Ýnsanlar yeni nesil bu telefonlarý artýk çantalarýnda taþýyabilecekler. Haberleþme teknolojisinde çok önemli bir aþamadayýz!"


http://www.veteknoloji.com/bu-da-6g-mucizesi-mi-21967-.html - Kaynak


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 15-06-2010 Saat 15:32
Paylaþým için teþekkürler..

-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat