Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dünyanın en soğuk yeri bulundu

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8014
Tarih: 27-04-2024 Saat 22:56


Konu: Dünyanın en soğuk yeri bulundu
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Dünyanın en soğuk yeri bulundu
Mesaj Tarihi: 03-09-2009 Saat 19:39
Dünyanın en soğuk yeri bulundu




Bilim insanları, dünya üzerindeki en soğuk yeri tespit etti.

Basit bir şekilde  A Yükseltisi (Ridge A) olarak ifade edilen ve yaklaşık 14 bin metre yükseklikteki bu yer, Antarktik Platosu'nda bulunuyor.

Ortalama kış sıcaklığı eksi 70 santigrat derece. Amerikalı ve Avustralyalı araştırmacı ekip insanoğlunun daha önce adımını atmadığı bu ıssız yeri, uydu görüntülerinden ve dünyadaki en iyi gözlem yerini bulmak için yapılan kapsamlı bir araştırma sırasında bulmuş.

Antarktik bölgesinin Avustralya sınırları içindeki  kısmında bulunan dünyanın en soğuk yeri, aynı zamanda dünyanın en sakin yeri. Araştırmacı ekibin lideri Will Saunders, burada havada da çok az düzeyde su bulunduğunu belirterek, "Burada hiç rüzgar yok ve dolayısıyla hava olayları da yok, o nedenle de çok sakin" diyor.

Havanın bu denli durgun olmasının yıldızların kırpışıyor gibi görünmesine de engel olacağın kaydeden uzmanlara göre bu yer, astronomik gözlem için de mükemmel bir konum ve ortam sağlıyor. Uzmanlar burada havanın çok kuru olması nedeniyle ve hava hareketlerinin yok denecek kadar az olmasından dolayı uzaydaki Hubble Telescope'u kadar iyi görüntüler çekilebileceği belirtiyor.



http://www.veteknoloji.com/dunyanin-en-soguk-yeri-bulundu--21903-.html - Kaynak








-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat