Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3G'nin hayatýmýza katacaðý 10 yenilik

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Off-Topic
Forum Adı: Genel
Forum Tanımlaması: Her konuda yazabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7814
Tarih: 04-05-2024 Saat 11:58


Konu: 3G'nin hayatýmýza katacaðý 10 yenilik
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: 3G'nin hayatýmýza katacaðý 10 yenilik
Mesaj Tarihi: 13-07-2009 Saat 15:41
 
 
30 Temmuzda her cep telefonu dünyaya açýlan bir kapý olacak. Ýþte birkaç yýldýr en çok konuþulan gündem maddesi 3G ile ilgili akýllara takýlan sorularýn cevaplarý.

Turkcell, müþterilerinin ilgisini çekebilmek için http://www.meraketmiyormusun.com/ - www.meraketmiyormusun.com isimli bir sitede ödüllü bir yarýþma düzenliyor. Üç operatör de bu yeni teknolojiyle birlikte müþterilerine çok hýzlý bir þekilde internete girilebilme imkâný sunacak. Görüntülü konuþma bu sayede hayal olmaktan çýkacak.

Ýnternetin kesintisiz ve hýzlý bir þekilde cep telefonunda kullanýlmasý hayatýmýzda pek çok þeyi deðiþtirecek. 3G teknolojisi sadece cep telefonunda deðil, dizüstü bilgisayarlarda ve güvenlik kameralarýnda da kullanýlacak. Kýsacasý her cep telefonu dünyaya açýlan bir kapý olacak. Birkaç yýldýr en çok konuþulan gündem maddesi 3G ile ilgili akýllara takýlan sorularýn cevabýný araþtýrdýk.

Televizyon cebinize girecek

Þebekenizin çektiði her yerde cepten televizyon izleyebileceksiniz. Bu teknoloji sayesinde cebinizdeki görüntüyü televizyonunuza da aktarabiliyor, istediðiniz programý ya da futbol maçýný rahatça izleyebiliyorsunuz.

3G ile artýk herkes kameraman olacak!

3G teknolojisiyle birlikte istediðiniz bir görüntüyü anýnda baþka bir cep telefonuna ya da televizyona aktarabiliyorsunuz. Hem hýzlý hem de kaliteli bir görüntü imkâný sunan 3G teknolojisi sayesinde sýcak bir geliþmeyi binlerce kiþiyle paylaþabileceksiniz.

Týp dünyasý, mobil internetle erken teþhis yapacak

Dünya genelinde uygulanan 'teletýp' yöntemi 3G teknolojisiyle Türkiye'de de hayata geçecek. Hastalardan elde edilen veriler ve görüntüler çok hýzlý bir þekilde saðlýk merkezlerine aktarýlacak, görüntü aktarýmý sayesinde teþhis ve tedavi süreçleri daha da hýzlanacak. Erken müdahale ile hayat kurtarýlabilecek.

Mobil iletiþim, iþ dünyasýnýn yükünü hafifletecek

Mobil iletiþim, 3G teknolojisiyle birlikte iþ dünyasýnýn yükünü çok hafifleteceðe benziyor. Ýþ dünyasýna hýz ve verimlilik saðlayan hýzlý mobil internet ve mobil e-posta gibi uygulamalar bu yeni teknolojiyle birlikte sosyal ve ticari hayata önemli katkýlar saðlayacak. Bankacýlýk, medya, sanayi, tarým ve ticaret gibi sektörler, hýzlý mobil iletiþim sayesinde hem zamandan hem de iþgücünden tasarruf etmiþ olacak.

Öðrenciler kütüphaneye cepten girecek

Uzaktan eðitim uygulamalarýyla birlikte eðitimde fýrsat eþitliði saðlanmasý planlanýyor. Öðrenciler aradýklarý bilgi ve görüntülere sadece sabit bir noktadan deðil her yerden, her zaman ulaþabilecek. 3G sayesinde, telefonlar eðitimin bir parçasý haline gelecek, verimlilik artacak. Öðrenci, elde ettiði verileri arkadaþlarýyla anýnda paylaþabilecek.

Saat deðil, görüntülü cep telefonu!

Ýlk bakýþta þýk bir saate benzeyen bu cihaz aslýnda 3G teknolojisiyle çalýþan ve görüntülü konuþma özelliðine sahip bir cep telefonu. Yüksek çözünürlükteki görüntüsü ile yakýnlarýnýzla keyifli bir telefon görüþmesi yapmanýza imkân saðlýyor.

Hayatýmýza katacaðý 10 yenilik

-Hangi çantayý ya da ayakkabýyý alacaðýnýzý arkadaþýnýza görüntülü görüþme sayesinde sorabilirsiniz.
-3G hýzý ile web sitelerinin açýlma süreleri çok daha kýsalacak. Þehir haritalarýný rahatlýkla görüntüleyebileceksiniz.
-Ýþten eve giderken, otobüste, dolmuþta, serviste televizyon seyredebilirsiniz.
-Gezip gördüðünüz yerlerin videosunu anýnda herkesle paylaþabilirsiniz.
-Cep telefonlarýnýz çok daha az enerji tüketecek.
-Þehir hatlarý vapurundayken internete girip gazete okuyabilirsiniz.
-Yeni güvenlik önlemleri sayesinde mobil ticaret çok daha güvenli bir hale gelecek.
-Aile büyüklerine video ile bayram mesajý gönderebilirsiniz.
-Cep telefonunu çok daha aktifi olarak kullanabileceksiniz. Arkadaþlarýnýza internet üzerinden kendi müziklerinizi yollayabileceksiniz.

3G teknolojisi nasýl kullanýlacak?

Ýlk aþamada sadece 3G uyumlu bir cep telefonuna sahip olmanýz yeterli. Operatörler 3G aboneliði için ek bir ücret talep etmiyor. Ama göz önünde bulundurmanýz gereken bir durum var: Ýnternet hýzýnýz artacaðý için cep telefonu üzerinden daha fazla iþlem yapacaksýnýz. Bu da faturalarýnýza yansýyacak.

Turkcell, 3G teknolojisine 1500 kiþilik bir ekiple hazýrlanýyor

3G ihalesinde en yüksek rakamý vererek en geniþ bant hakkýna sahip olan Turkcell, 30 Temmuz'dan sonra herhangi bir sýkýntý yaþamamak için 1500 kiþilik bir ekiple gece gündüz çalýþýyor. Turkcell
Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Lale Saral Develioðlu, 81 ilin altyapýsýný tamamlamak üzere olduklarýný söylüyor. Develioðlu, "3G teknolojisi Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. Müþterilerin çoðu bu teknolojinin sadece görüntülü görüþme imkâný saðladýðýný sanýyor. Oysa 3G, hayatýmýza hýz katacak." diyor.

Vodafone'un 3G altyapýsý hazýr

Vodafone, uzun bir süredir laboratuvar ortamýnda aldýðý baþarýlý sonuçlarý kýsa bir süre aboneleriyle paylaþtý. Firma, 3G aðý denemelerinde veri indirme hýzýný 21,1 Mbsp'ye (megabit/saniye) kadar indirdi.

Avea, genç aboneleri müzikle etkileyecek

Dijital müzik pazarýna getirdiði yeniliklerle adýndan söz ettiren Avea, gençlerin dikkatini çekmeye çalýþýyor. Cep üzerinden abonelerine lisanslý müzik parçalarý satan Avea, 3G teknolojisiyle birlikte çok uzun bir müzik parçasýný bile saniyeler içerisinde abonelerinin telefonuyla buluþturacak. Böylelikle þarkýlarýn dinlenmesi, cep telefonuna ve bilgisayara indirilmesi, paylaþýlmasý her zamankinden daha kolay olacak.

Güvenlik kamerasý ile evinizi her an izleyin

Bu kamera sayesinde evinizi ya da iþyerinizi dýþarýdan izleyebiliyorsunuz. Ýçerisine sim kart takýlan kamera, cep telefonundan kumanda ediliyor. Numarayý arayýnca güvenlik kamerasýnýn görüntüsü cep telefonunuza yansýyor. Tuþlarla kamerayý saða ve sola yönlendirebiliyorsunuz.

3G teknolojisi ortalama 70 kat daha hýzlý

Müzik ve video gibi içerikleri cep telefonumuza çok kýsa sürede yükleyebileceðiz. Ortalama 700 MB'lýk bir sinema filmini, bugün yaklaþýk 6,5 saatte indirirken 3G teknolojisi ile birkaç dakika içerisinde cep telefonumuzdan izleyebileceðiz.

Mobil gözlük, bilimkurgu filmlerini andýrýyor

3G teknolojisine uyumlu mobil gözlük sayesinde cep telefonunuzdaki filmi ya da herhangi bir televizyon programýný izleyebiliyorsunuz. Mobil gözlük, ilginç görüntüsüyle adeta bilimkurgu filmlerini andýrýyor.

  http://www.veteknoloji.com/3g-nin-hayatimiza-katacagi-10-yenilik--19860-.html - Kaynak


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: invertor
Mesaj Tarihi: 14-07-2009 Saat 21:15
Orjinalini yazan: S3Z3R S3Z3R Yazdı:

 
 

Turkcell, müþterilerinin ilgisini çekebilmek için http://www.meraketmiyormusun.com/ - www.meraketmiyormusun.com isimli bir sitede ödüllü bir yarýþma düzenliyor. Üç operatör de bu yeni teknolojiyle birlikte müþterilerine çok hýzlý bir þekilde internete girilebilme imkâný sunacak.
 
Teþekkürler  ben katýldým
 
3 dakika  kadar uðraþtým ve çözdüm :)
 
 
 
 
Edit:
 
Bugün son günmüþ ne þanslý insaným :D
 
Çekiliþ sonuçlarýna 05/08/2009 tarihinde   http://www.turkcell.com.tr - www.turkcell.com.tr  den ulaþabilirsiniz.


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat