Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Norton Ghost 2003 ile Yedek alma ve Geri yükleme

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Bilgisayar
Forum Adı: Yazılı ve Görsel Program Anlatımları
Forum Tanımlaması: Bilgisayarımızda Olması Gereken Tüm Programların Resimli ve Yazılı Anlatımlarını Burada bulabilirsiniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7810
Tarih: 28-03-2024 Saat 23:40


Konu: Norton Ghost 2003 ile Yedek alma ve Geri yükleme
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Norton Ghost 2003 ile Yedek alma ve Geri yükleme
Mesaj Tarihi: 04-07-2009 Saat 14:14
Bu program ile ilk kurdugumuz temiz sistemimizi yedekleyebilir ve sistemimizde sorun oldugunda ilk günkü temiz haline çok kolayca dönebiliriz.
 
Norton ghost 2003  windows versiyonu ile  "yani bu versıyon" Dvd ye imaj almanızı tavsiye ederim
 
Hdd nizin 2. bölümüne veya yedek hdd nize imaj "yedek" almak istiyorsanız Norton ghost 2003  msdos versiyonunu  " http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7811&PN=1 - Burdan " tavsiye ederim.
 
 
Başlıyoruz
 
Programı yükleyip çalıştırdıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza çıkacacaktır; internetiniz var ise Live Update yi tıklayıp programı update edin.
 
 
 

 

Bu kısımndan CD or DVD yi  seçiyoruz 

 

Alınan gohostu luzumu üzerine geri yüklemek için izlemeniz gereken yol.

Yapmış olduğunuz boot dvd sini  takarak norton ghostun açılmasını sağlayın.
 
 

Karşımıza ghost lisans ve kurulum bilgilerini içeren bi pencere gelir OK diyip geçiyoruz.

 

Sonra ghost’un açılan menüsünden Local daha sonra Partition ve From Image yönergeleri izlenerek mevcut olan diskin partition imagi atılır. Aşağıdaki resimlererden adım adım yararlanılabilir.

Bu bölümde aldığımız partition image’nin hangi sürücüden aldığımıza dair bir ekran gelecektir örnek resimde göründüğü gibi Local drive’rdan kaydettiğimiz Image’in sürücüsünü seçip Open bölümünü seçtikten sonra işlemimize devam ediyoruz.

ghost

Burda aldığımız partition Image’in hangi sürücüye ait oluğunu gösteren bi pencere gelecektir OK diyip geçiyoruz.

ghost

Bu bölümde Bilgisayara takılı mevcut olan disk sayısını özellikleriyle belirtir.Burdan hangi diskteki partition’ın imagi atılmak isteniyorsa o disk seçilir.

ghost

Disk seçme işlemini yaptıktan sonra karşımıza image’in hangi sürücüye atılmak isteniyorsa o disk seçiyoruz.Dedikten sonra bir uyarı gelecek OK diyip image atma işlemini başlatıyoruz.

ghost

ghost

ghost

Son olarak burdaki bölümde ise image atma işleminin bittiğini ifade eden bir uyarı gelecektir.Burdaki uyarıyada Reset Computer diyerek yeni bir ghost atma işlemine başlanılabilinir. DISK PARTATION FROM IMAGE’iniz kullanıma hazırdır.

ghost



-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat