Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Patates Boranisi

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar Ýçecekler Damak KEyfine Dair Herþey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7792
Tarih: 25-04-2024 Saat 21:42


Konu: Patates Boranisi
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Patates Boranisi
Mesaj Tarihi: 25-06-2009 Saat 15:55
 
 
 
 
Malzemeler:
1,5 kg. patates
100 gr. tereyað
4 diþ sarýmsak
3 su bard. yoðurt
1 tatlý kaþýðý kýrmýzý pulbiber
tuz
kuru nane(süslemek için)


Yapilisi:
1-Patateslerinizi iyice yýkadýktan sonra düdüklü tencerede haþlayýn.(Püre olacak kadar yumuþak olmamalý,býçakla kesilebilecek kadar haþlanmalý)Haþlanan patatesleri ince halkalar halinde dilimleyin ve servis yapacaðýnýz tabaða dizin.
2-Tereyaðýný bir sahanda eritin.2/3 ünü hazýrladýðýnýz patateslerin üzerinde gezdirin.Diðer tatafta sarýmsaklý yoðurdunuzu hazýrlayýn ve patateslerin üzerine dökün.Kalan tereyaðýnýn içerisine 1 tatlý kaþýðý kýrmýzý pul biberi ilave edip biberler hafif renk verene kadar tereyaðýný yakýn ve yoðurdun üstünde gezdirin.Süslemek için kuru nane serperek sýcak olarak servis yapýn.

NOT: Bu yemeði davet yemeklerinizde et yemeklerinin yanýnda ara sýcak olarak servis yapabileceðiniz gibi, günlük sofralarýnýzda ana yemek olarak da kullanabilirsiniz.



-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat