Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni gelişmeler, yeni çıkan dijital ürünler, yeni icat ve buluşlar... ve dahasına bu bölümden ulaşabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7333
Tarih: 29-04-2024 Saat 01:51


Konu: Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Uzun ömürlü bataryalar satışta !!!!
Mesaj Tarihi: 17-03-2009 Saat 14:11
 
 
 
HP dizüstleri için, uzun ömürlü Enviro bataryalarını satışa sundu.

HP firması, düzüstü platformlarda şimdikine oranla 3 kat fazla verimlilik sağlayan Enviro bataryalarını tüketicilerle buluşturmaya başladı.

Boston Power firmasından tedariği yapılan bataryalar, günümüzdeki klasik 300 veya daha az şarj döngüsüne(*) sahip bataryalara kıyasla 1000 şarj döngüsüne sahipler. Eski bataryalara kıyasla başka bir artıları da şarj olma sürelerinde göze çarpıyor. HP tarafından bildirilene göre, yeni bataryalar sadece yarım saatlik şarj ertesinde %80'lik bir doluma ulaşabilecekler. Tüm bunların haricinde yeni bataryalarla gelen bir başka ilkse 3 yıllık garanti süreleri olacak.

18 farklı HP modeliyle (Tüm portföylerinin yaklaşık %70'i) uyumlu gelecek bataryaların yurtdışı fiyatlandırması ise 150 Dolar. Klasik bataryalardan 20, 30 Dolar daha pahalıya satılacak olmasına karşın, sağladığı 3 kat fazla performans  şüphesiz ki yeni bataryaları fiyat/performans açısından çok daha gözde bir çizgiye oturtacak.

*Şarj döngüsü, pilin ne kadar dolu olduğuna bakmadan herhangi bir şarj işleminin tanımı. Dizüstü sistem pillerinde firmaların garanti tanımları "1 yıl ya da 300 şarj döngüsü sonunda orijinal kapasitesinin %80'ini sağlayacaktır" gibi olabiliyor; bu, bir yıl ya da 300 şarj döngüsünden hangisi önce biterse bunun sonucunda, pilin fabrika çıkışındaki doluluk kapasitesinin %80'inden fazlasını sağladığında hatalı kabul edilmeyeceği, bundan azını sağlıyorsa hatalı olacağı anlamında.

http://www.veteknoloji.com/uzun-omurlu-bataryalar-satista-14523-.html - Kaynak


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat