Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pembe yunus, sen gerçek misin?

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Güncel
Forum Tanımlaması: Türkiye gündemindeki konular ve Dünyada olup biten haberler...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7310
Tarih: 06-05-2024 Saat 23:33


Konu: Pembe yunus, sen gerçek misin?
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Konu: Pembe yunus, sen gerçek misin?
Mesaj Tarihi: 03-03-2009 Saat 23:41
Hiç pembe bir yunus gördünüz mü? Kaptan Erik Rue gördü ve bunu belgeledi. ABD'de Lousiana'daki Inland Gölü'nde görüntülenen bu pembe yunus, sýradýþý rengiyle masallardan çýkmýþ gibi.

Dünyanýn ilk pembe yunusu, þu sýralar ABD'nin Lousiana kentindeki Inland Gölü'nde, diðer yunuslarla birlikte yüzüyor. Kaptan Erik Rue, onu ilk olarak Calcasieu Gölü'nde gördüðünü, o günden bugüne takip ettiðini ve pek çok fotoðrafýný çektiðini söylüyor.
 
 
"Bir anda suyun yüzeyinde açýk renk bir þey gördüm. Hareket ettiðini fark ettim. Bunun pembe renkte bir yunus olduðunu anladýðým zaman nasýl heyecanlandýðýmý anlatamam. Daha önce buna benzer bir þey görmemiþtim. Bütün vücudu tamamiyle pembe renkteydi.  Saðlýklý görünüyordu. Rengi dýþýnda her þey normaldi ve çok güzeldi."
 
 
 
Memelinin gözlerinin kýrmýzýya çaldýðýný da belirten Rue, pembe renkli yunusun albino hastasý olduðunu ilk baþta düþünmemiþti. Ancak bilim adamlarýnýn gözlemlerine göre bu sýradýþý yunusun renginin tuhaflýðý albinoya baðlý olduðu ifade edildi.
 
 
Biyolog ve ayný zamandan Balina ve Yunus Koruma Derneði görevlisi Regina Asmutis-Silvia, kariyeri boyunca böyle bir duruma rastlamadýðýný söylüyor:

"Pembemsi gözlerinden onun albino olduðunu anladýk. Albinizm genetik bir hastalýk. Ancak bu hastalýðýn hayvanlara nasýl yansýdýðýný anlamak biraz güç. Ama þu bir gerçek ki çok güzel. Ýnsanlar dikkatli olmalý. Bu sadece bu yunus için deðil, diðerleri için de geçerli. Onlarý uzaktan izlemeliler, peþlerinden gitmek, onlarý kovalamak, doðanýn bu en sevimli hayvanlarýna büyük zarar verir."

http://www.veteknoloji.com/pembe-yunus-sen-gercek-misin-13827-.html - Kaynak


-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Cevaplar:
Mesajı Yazan: manolya
Mesaj Tarihi: 04-03-2009 Saat 12:37
 Yunus balýklarýnýda çok severim ama bu çok güzell  TongueTongueTongueTongueTongue

-------------

Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr


Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 04-03-2009 Saat 12:59
manolyaya katýlýyorum  pembe yunus balýðý oldugunu ilk defa gördüm ve çok hoþuma gitti   zaten yunus balýklarýnýda çok severim .... Ama bu pembe yunus  balýðý çok güzel ve çok þeker ....

-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum


Mesajı Yazan: hemþirerose
Mesaj Tarihi: 04-03-2009 Saat 19:33
bence yapmadýr o kesin boyamýþlardýr

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat