Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Windows'a rakip geliyor!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7080
Tarih: 29-04-2024 Saat 10:11


Konu: Windows'a rakip geliyor!
Mesajı Yazan: S3Z3R
Konu: Windows'a rakip geliyor!
Mesaj Tarihi: 26-01-2009 Saat 17:07
http://www.veteknoloji.com/windows-a-rakip-geliyor-12291-.html -

http://www.veteknoloji.com/windows-a-rakip-geliyor-12291-.html">


Rusya kendi "Windows katilini" hazýrlýyor.

Rusya MS'e savaþ mý açýyor? Windows alternatifi ulusal iþletim sistemi her an ortaya çýkabilir.


Her ne kadar ABD ve Rusya'yý iki zýt kutupta görmeye alýþtýðýmýz soðuk savaþ dönemi sona ermiþ olsa da, Rusya'da hala ABD'ye karþý bir direnç olduðunu görmek mümkün. Bunun son örneði ise iliþim sektöründe ortaya çýktý. Rusya hali hazýrda pek çok devlet kurumda ve okullarda Microsoft'un iþletim sistemi olan Windows'un farklý sürümlerini kullanýyor. Fakat Rusya hükümeti buna bir son vermek için ataða kalktý ve Windows'un yerini alacak ulusal bir iþletim sistemi üzerinde çalýþmaya baþladý.

Söylentilere göre Rusya'nýn yeni iþletim sistemi tamamen açýk kaynak kodlu ve ücretsiz olacak. Bu da doðal olarak akýllara bir Linux sürümü olacaðý ihtimalini getiriyor. Her ne kadar yeni sistem hakkýnda detaylý bilgilere ulaþmak þu an için mümkün olmasa da, haber kaynaklarý Rusya'nýn þu anda pilot uygulamaya geçtiðini bildiriyor. Kürsel kriz nedeniyle masraflarý kýsmak amacýyla ABD de bile benzer uygulamalarla 2008 sonunda 3000 okulda Linux kullanýlmaya baþlamýþ olmasý, Rusya'nýn planlarýnýn ciddiyetini ortaya k****k için yeterli.


http://www.veteknoloji.com/windows-a-rakip-geliyor-12291-.html - Kaynak




-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat