Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

4G'de geliyor !!!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Haberler
Forum Adı: Bilim ve Teknoloji
Forum Tanımlaması: Bilimsel veriler, uzay bilimleri, bilgisayar teknolojilerindeki yeni geliþmeler, yeni çýkan dijital ürünler, yeni icat ve buluþlar... ve dahasýna bu bölümden ulaþabilirsiniz.
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=7047
Tarih: 28-04-2024 Saat 18:34


Konu: 4G'de geliyor !!!!
Mesajı Yazan: manolya
Konu: 4G'de geliyor !!!!
Mesaj Tarihi: 20-01-2009 Saat 13:56
 
 
Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanýnda faaliyet gösteren Huawei, telekom operatörü TeliaSonera ile Norveç’in baþkenti Oslo’da dünyanýn "ilk" 4G/LTE (Uzun Vadeli Dönüþüm - Long Term Evolution) altyapýsýný kurmak üzere anlaþtý.

Huawei’den yapýlan açýklamaya göre iki þirket arasýnda imzalanan anlaþma uyarýnca Huawei, Oslo þehrinde, LTE baz istasyonlarýndan, bir çekirdek aðdan ve iþletme destek sisteminden (OSS) meydana gelen, uçtan uca ve çevreyle dost LTE çözümleri kuracak.

Kurulacak 4. nesil baz istasyonu platformu sayesinde, All-IP bazlý, yüksek hýzlý , düþük gecikme süreli, yüksek frekans verimliliðine sahip bir mobil að yaratýlmýþ olacak. Aðýn belkemiðini oluþturan LTE teknolojisi, mobil veri aktarým hýzýný maksimuma çýkarýrken, bu da TeliaSonera’nýn müþterilerini yeni bir mobil geniþbant çaðýna taþýyacak.

TeliaSonera Baþkan Yardýmcýsý Lars Klasson, konuya iliþkin deðerlendirmesinde, müþterilerinin yüksek hýzlý, üstün kaliteli 4G mobil iletiþim hizmetlerinden yararlanmasý için çalýþtýklarýný, 2010 yýlýnda bu çalýþmalarýný bitirmeyi planladýklarýný kaydetti.

Huawei Avrupa Bölüm Baþkaný Chengdong Yu ise TeliaSonera’ya iþ ortaðý olarak destek verecekleri için heyecan duyduklarýný, Huawei olarak amaçlarýnýn, operatörlerin karþýlaþtýklarý sorunlara ve müþterilerinin ihtiyaçlarýna çözümler geliþtirmek olduðunu belirtti.

http://www.veteknoloji.com/4g-de-geliyor-12043-.html -  Kaynak


-------------

Boþ zaman yoktur boþa geçen zaman vardýr



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat