Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

NBA’de ’Türk gecesi’

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Spor
Forum Adı: Basketbol
Forum Tanımlaması: Basketbol Hakkýndaký Düþüncelerýnýzý Burada Paylaþabilirsiniz...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=598
Tarih: 29-03-2024 Saat 02:58


Konu: NBA’de ’Türk gecesi’
Mesajı Yazan: Hawk
Konu: NBA’de ’Türk gecesi’
Mesaj Tarihi: 18-03-2006 Saat 00:39
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün gece Mehmet Okur ve Hidayet Türkoðlu'nun takýmlarý karþý karþýya gelirken, her iki isim de baþarýlý oyunlarýyla maça damgalarýný vurdu.
 
Florida'daki TDWaterHouse Center'daki maçta gülen taraf uzatmalarýn ardýndan 114-108 galip gelen Orlando Magic oldu. Orlando bu galibiyetle 9 gün önce yenildiði rakibinden rövanþý da almýþ oldu. Orlando'da Hidayet Türkoðlu, Utah'ta ise Mehmet Okur, baþarýlý ve skorer oyunlarý ile takýmlarýnýn en baþarýlý oyuncularý olurken Okur, hem takýmýnýn hem de maçýn en skorer oyuncusu oldu. Baþtan sona müthiþ bir mücadeleye sahne olan ve her 2 takýmýn da maçý kazanmak için elinden geleni yaptýðý karþýlaþmada, mücadelenin normal süresi 99-99 sona erdi ve maç uzatmalara gitti. Uzatma anlarýnda da heyecan en üst seviyede yaþanýrken karþýlýklý basketlerle bir Orlando bir Utah öne geçti ancak Orlando yakaladýðý sayý üstünlüðünün yaný sýra taktik faulleri de olumlu bir þekilde kullanýnca Utah'a maçý kazanma þansý vermedi ve sahadan galibiyetle ayrýldý. Orlando Magic'te Jameer Nelosn 25 sayý, 9 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile takýmýnýn en skorer oyuncusu olurken, Hidayet Türkoðlu, 20 sayý, 3 ribaunt, 2 asist ve 1 top çalma ile hem takýmýnýn en fazla sayý atan ikinci ismi oldu hem de hem takýmýnýn galibiyetinde önemli rol oynadý. Dwight Hoeard, 16 sayý, 11 ribaunt, 1 asist ve 5 blok ile bu sezonki 46. double-double'ýna imza atarken, gecenin sürprizini ise 19 sayý ile sezonun en iyi derecesine ulaþan Tony Battie yaptý.
 
Orlando karþýsýnda aldýðý yenilgiyle üst üste 4. yenilgisini alan ve çýktýðý deplasman turunda da 2. maðlubiyetine ulanaþ Utah Jazz'de ise NBA'deki gururumuz Mehmet Okur, 30 sayý, 10 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile oynayarak hem takýmýnýn hem de maçýn en skorer oyuncusu oldu. Okur, ayrýca, bu sezonki 26. double-double'ýna da imza attý. Okur'un muhteþem performansýnýn yaný sýra Utah Jazz'de Carlos Boozer'da 30 sayý ile oynadý ve maçý da 10 ribaunt, 1 asist ve 1 top çalma ile tamamladý. Utah'ýn Rus yýldýzý Andrei Kirirlenko ise takýmý adýna 21 sayý, 9 ribaunt, 7 asist, 1 top çalma ve 4 blok üretti.


-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat