Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Alzheimer'dan korunmak için beş yöntem !!!

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Sağlık
Forum Tanımlaması: Sağlıklı yaşam ve Sağlık hakkında bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5768
Tarih: 25-04-2024 Saat 02:47


Konu: Alzheimer'dan korunmak için beş yöntem !!!
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Alzheimer'dan korunmak için beş yöntem !!!
Mesaj Tarihi: 28-11-2008 Saat 15:07
 
http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20081127053003_beyin.jpg">
Pittsburgh Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırma, hafıza güçlendirici olarak bilinen ve en çok satan şifalı bitki ilacı olan Gingko adlı popüler ilacın, sanıldığı gibi Alzheimer veya diğer bunama türlerine iyi gelmediğini ortaya koydu.  
 
İlaç yetkilileri aksini söylese de, beyin ve yaşlanma üzerine çalışan ve kendi annesi de Alzheimer hastası olan Prof. Edythe London bu ilacın etkisiz olduğunu ancak Alzheimer'a engel olmak için yapılacak başka şeyler olduğunu söylüyor. CNN'in haberine göre, araştırmalarda ortaya çıkan bulgular, kalp sağlığını koruyan fiziksel egzersizlerin beyin sağlığını da koruduğunu gösteriyor ve bu durum profesörün iddialarını destekler nitelikte.

İşte serebral korteks (beyin korteksi) ve hipokampüs gibi beyninizin hafızayla ilgili kısımlarını güçlendirecek bazı yöntemler:

· Antioksidanlar: A, C, E vitamini gibi antioksidanlar hücrelerin zarar görmesini engelliyor ve yaşlanmaya dayalı hastalıkları yavaşlatıyor. Bu antioksidanların bunamaya engel olduğunu ortaya koyan çalışmalar var.

· Balık yağı: Yaşlanan beyinde iltihaplanmalar meydana geliyor ve balık yağı iltihaplanmayı önleyici bir özelliğe sahip.

· Köri: Yapılan bazı çalışmalarda haftada bir kez köri tüketenlerin hafıza konusunda daha iyi sonuçlar elde ettiğini ortaya çıktı.

· Beyninizi çarpraz eğitim ile güçlendirin: Uzmanlar beynin egzersiz ile güçlendirilebildiğini ama tek tip egzersizin yetersiz olduğunu söylüyor. Zihinsel egzersizlerin en azından Alzheimer'ın başlangıcını geciktirdiğine dair pek çok bilimsel kanıt var. Örneğin bulmaca çözmek çok faydalı ama yeterli değil ve hesap makinesi yerine kafadan hesap yapmak, beyni geliştirmeye yönelik bilgisayar oyunları oynamak da işe yarayabilir.

· Fosfatidilserin adlı vücutta doğal olarak bulunan lipit (yağ) takviyesinin bunamaya engel olabileceği söyleniyor.

http://www.veteknoloji.com/alzheimer-dan-korunmak-icin-bes-yontem-10001-.html - Kaynak


-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hemşirerose
Mesaj Tarihi: 02-12-2008 Saat 11:02
konu çok güzel  paylaşım için teşekkürler...

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat