Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sigara Tiryakilerini Kanserden Koruyan Sebzeler

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5694
Tarih: 04-05-2024 Saat 17:40


Konu: Sigara Tiryakilerini Kanserden Koruyan Sebzeler
Mesajı Yazan: invertor
Konu: Sigara Tiryakilerini Kanserden Koruyan Sebzeler
Mesaj Tarihi: 20-11-2008 Saat 19:44
 
Araþtýrmalara göre sigara içenler sigaranýn kanser yapýcý etkisinden sebze yiyerek korunabileceðini belirtiyor. Brokoli ve benzer sebzeler, sigara tiryakilerinin kanserden korunmasýna yardýmcý oluyor. Bilim adamlarý sigarayý býrakanlar ve içmeye devam edenlerin özel yararý bulunan bu sebzeleri mutlaka tüketmelerini öneriyor. New York Buffalo'daki Roswell Park Kanser Enstitüsü, kanserden koruyan bu sebzelerin tiryakiler tarafýndan mutlaka tüketilmesini öneriyor. Günde 20'den fazla sigara içenler tiryaki ya da baðýmlý olarak deðerlendiriliyor. Genel olarak brokoli ya da lahana, karnabahar ve brüksel lahanasý gibi sebzelerin kanser riskini azalttýðý biliniyor.

Sebzeler ne oranda koruyucu oluyor?

Roswell Park Kanser Enstitüsü'nde yapýlan araþtýrmalarda 948 kanser hastasý üzerinde araþtýrmalar yapýldý ve 1,743saðlýklý insanda kanser olup olmadýðý araþtýrýldý. Beslenme, sigara içme alýþkanlýklarý ve geçmiþleri ayrýntýlý bir þekilde incelendi. Kanserden koruyan brokoli ya da lahana, karnabahar ve brüksel lahanasý gibi sebzelerleri özellikle çið tüketenlerin, bu sebzeleri nadir tüketen ya da hiç yemeyenlere oranla yüzde 20 ila 55 oranýnda daha az kansere yakalanma riski taþýdýklarý tespit edildi. Bu sebeple sigarayý býrakan ya da içenlerin mutlaka bu sebzeleri sýk aralýklarla gerekirse çið olarak tüketmeleri öneriliyor. Uzmanlar ayrýca, uzun zamandýr sigara içenlerin kanserden korunmasý için bu tür beslenmenin hiç yardýmý olmayacaðýný vurgulandý. Sigara içmek akciðer kanseri baþta olmak üzere beyin tümörleri, gýrtlak ve mesane kanserine neden oluyor.
 
http://ivillage.mynet.com/zinde-yasam-beslenme/beslenme-antioksidan/3946-sigara-tiryakilerini-koruyan-sebzeler - Kaynak


-------------
http://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=8328" rel="nofollow - Hash Kontrolü yapma ( MD5, SHA-1, CRC32,... vb)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 21-11-2008 Saat 00:32

Þimdi bu sigara içinler ne anlýyor bu sigaradan bilmiyorum ama kendilerine ve etrafýndaki kiþiler çok zarar veriyorlar ben ce bu içtikleri sigaralarý býrakmalarýný tafsiye ediyorum saðlýklý bir yaþam için .....



-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum


Mesajı Yazan: hemþirerose
Mesaj Tarihi: 22-11-2008 Saat 14:15
paylaþým için teþekkürler..

-------------



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat