Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu ilacýn yan etkisi ölüm

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaþama Dair
Forum Adı: Saðlýk
Forum Tanımlaması: Saðlýklý yaþam ve Saðlýk hakkýnda bilgiler
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5538
Tarih: 24-04-2024 Saat 13:45


Konu: Bu ilacýn yan etkisi ölüm
Mesajı Yazan: CASPER
Konu: Bu ilacýn yan etkisi ölüm
Mesaj Tarihi: 10-11-2008 Saat 16:38
Bu ilacýn yan etkisi ölüm

Ender Saraç'ýn pazarladýðý 'Formula 7' benzeri ilaçlarýndaki tehlike...

Ünlülerin zayýflama doktoru Ender Saraç'ýn pazarladýðý 'Formula 7' benzeri ilaçlarýn Almanya ve Amerika gibi ülkelerde ölümlere varan sonuçlar doðurduðu ortaya çýktý.

Oysa ilaç Türkiye'de 'tamamen bitkisel ve yan etkisiz' olarak tanýtýlýyor.

Yan etkisi: Ölüm!

'Hýzla kilo vermeliyim' diyenlerin dikkatine! Yan etkisi bulunmadýðý iddia edilen zayýflamaya yardýmcý haplar ölüme davetiye çýkartabilir. Ünlüleri zayýflatmasýyla tanýnan Dr. Ender Saraç, Amerikan þirketi Douglas Laboratories için ürettiði "Formula 7" isimli zayýflama haplarýyla gündeme geldi. Zayýflama haplarýnýn yan etkisinin bulunmadýðýný belirten Saraç'ýn bu sözleriyle kullanýcýlarýn hayatýný tehlikeye attýðý ortaya çýktý. Tamamen zararlý olabiliyor Zayýflamaya yardýmcý "Formula 7"nin içerisinde tere tohumu, funda yapraðý, coenzymeQ10, L-carnitine, yeþil çay, krom ve zencefil bulunuyor. Haptaki bu 7 madde, aþýrý ve bilinçsiz tüketildiði takdirde böbrek yetmezliði, karaciðerde yaðlanma, çarpýntý ve sinirlilik gibi hastalýklara yol açýyor. "Tamamen bitkisel ve yan etkisiz" adý altýnda satýþa sunulan haplarýn, Almanya ve Amerika gibi ülkelerde birkaç defa 'ölümlerle sonuçlanan' neticelere yol açtýðý da biliniyor.

Geliþigüzel kullanýlmamalý

Diyetisyen Taylan Kümeli, bitkisel ilaçlarýn yan etkisinin olup olmadýðýnýn kiþinin metabolizmasýna baðlý olduðunu söyledi ve ekledi: Bu tip haplarý kullanan kiþiler, baþka ilaçlar da kullanýyor ya da çeþitli hastalýklara sahipse, saðlýðýný riske atmýþ sayýlýr.

Bir ilaç daha geri çekiliyor

Saðlýk Bakanlýðý, 'Heparine Sodyum Panpharma Solüsyon Ýçeren Flakon' adlý ilacý inceledi. Analiz sonuçlarýnda, ilaçtan alýnan numunede, alerjiye neden olan Chondroitin Sulfate tespit edildi. Firma uyarýldý... Bakanlýk tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada, söz konusu seriye 1. sýnýf A seviyesinde geri çekme iþlemi uygulandýðý ve gereðinin yapýlmasý için ilgili firmayla iletiþim kurulduðu kaydedildi. 1. sýnýf A seviyesi, ilacýn tüketici, eczane, ecza deposu ve hastane düzeyinde geri çekilmesi anlamýna geliyor.

 
 

http://www.veteknoloji.com/bigresim.php?bresim=20081110105109_45588_formulan.jpg">
 
 
 
http://www.veteknoloji.com/bu-ilacin-yan-etkisi-olum-9132-12.html - kaynak


-------------



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fýrtýna
Mesaj Tarihi: 10-11-2008 Saat 17:53

Ben ce ezbere ilaç kullanýlmamalýdýr. Engüzeli doktora gidip doktor konturolünde ilaç kullanmaktýr. Birde þu konuyada deðinmek istiyorum .. Bazýlarý dr  giderler ilaç alýrlar almasýna ama biraz içtikten sonra iyileþtik derler ve ilacý bitirmezler  bu çok yanlýþ birþeydir. lütfen dr gidip dr konturolünde ilaç alýp ve ilaçlarýný bitirsinller ....



-------------

Bir deli rüzðar olurum alýrým seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat