Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Lokma Tatlısı

Nereden Yazdırıldığı: Bilginin Adresi
Kategori: Yaşama Dair
Forum Adı: Yemek Tarifleri
Forum Tanımlaması: Yemekler, Restaurant'lar İçecekler Damak KEyfine Dair Herşey...
URL: https://www.bilgineferi.com/forum/forum_posts.asp?TID=5509
Tarih: 27-04-2024 Saat 16:00


Konu: Lokma Tatlısı
Mesajı Yazan: Fırtına
Konu: Lokma Tatlısı
Mesaj Tarihi: 03-11-2008 Saat 12:31

 

 

 

Malzemeler;

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1-1,5 su bardağı ılık su

Yeteri kadar maya

1 Çay kaşığı tuz

Kızartmak için :

Ayçiçek yağı

Şurup için :

3 su bardağı şeker

2 su bardağı su

½ limon suyu

Hazırlanışı :

Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın. Maya, yumurta, ılık su ve tuz koyarak karıştırın.

Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın. Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 20 dakika mayalanması için bekletin.  Yeterince mayalandıktan sonra hamur avuç içinde sıkılarak yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla (çay kaşığı ile yapmakta zorlanırsanız, lokma makinesi kullanın) bilye büyüklüğünde parçalar alınıp yağda kızartılır. (Önceden su, şeker ve limon karışımında bir taşım kaynatılarak hazırlanan şurup ılıması için bekletilir. Sonra kullanılır.) Yağdan aldığımız kızarmış hamur ılıtılmış şurubun içerisine atılır ve çok az bekletildikten (şekeri çekinceye kadar) sonra çıkartılır.



-------------

Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat