Malzemeler:
Çilek, Yaban üzümü (Blueberry-Cranberry), Frambuaz, Elma, Muz, Kivi
Kreması :
1 paket (250gr) krem peynir (Philadelphia), 1/4 tas seker, 2 tas krem şanti (coolwhip), 1/2 tas portakal suyu portakal kabugu rendesi Biskuvi
Yapılışı;
Meyvelerimizi dilim dilim dogruyoruz, Elmalari ve muzları dogradıgımızda uzerine limon damlatıyoruz karar masın diye, önce çilek leri diziyoruz,daha sonra elmaları diziyoruz,
4. üzerine portakal damlatıyoruz tatlandırmak için bu islemi her meyve katına tekrarlıyoruz,
5. Yaban üzümünü ve frambuaz ı ekliyoruz,
6. muz dilimerini diziyoruz, kivi dilimlerinin den sonra tekrar elma dilimlerini yerleştirip en son çilek ile tamamlıyoruz sırayı.
Kramanın yapılışı;
1. Bir paket krem peyniri 1/4 tas seker ile iyice mikser ile krem gibi olana kadar çırpıyoruz
2. daha sonra 2 tas krem santi ve portakal suyunu ekliyoruz,
mikser ile karıştırmaya devam ediyoruz iyice karışana kadar
3. Bu karışımı meyvemizin üzerine güzelce dagıtıyoruz tabak kenarı ile aynı olmasına dikkat ediyoruz.
4. Bu şekilde üzerine örterek dolapta bir gece bekletiyoruz.
5. Bir- iki bisküvi ezerek üzerine serpiştiriyoruz ve portakal kabugu rendeliyoruz üzerine. ''Afiyet Olsun''
Not: Sevdiginiz meyveleri kullanarak yapabilir daha farkli renkler çıkarabilirsiniz ..
-------------
Bir deli rüzğar olurum alırım seni burdan kaybolurum
|